Kontakt en dyrebutik og sæt en stopper for dyremishandling!

Selvom dyremishandling sidestilles med mishandling af mennesker, modtager dyreværnet i gennemsnit fem anmeldelser af dyremishandling hver eneste dag. Er du vidne til dyremishandling, er det meget vigtigt, at du ligeledes anmelder det til dyreværnet, og eventuelt afleverer det pågældende dyr i en dyrebutik.

At tage det pågældende dyr fra ejeren og aflevere det i en dyrebutik kan i ekstreme tilfælde være den sidste måde at komme mishandlingen til livs på.

Elsker man dyr, eller har man bare en smule medfølelse for levende væsener, så er det utroligt svært at forestille sig, at nogle mennesker kan være så umenneskelige at begå dyremishandling. Dyrene er jo også levende væsener, og de skal behandles med respekt, ligesom vi mennesker skal.

Oplever du dyremishandling, så aflever dyret i en dyrebutik
En dyrebutik er til for at passe på dyrene, og de tager derfor glædeligt imod dyr, der af forskellige grunde ikke længere kan være hos deres ejer, og man kan derfor trygt aflevere et dyr her. Det er ildsjæle, der arbejder i en dyrebutik, og de ved, hvad de gør.

Bor du langt fra den nærmeste dyrebutik, kan du kontakte butikken eller det lokale dyreværn og få dem til at hente det pågældende dyr, enten hos dig eller hos ejeren.

Det er dog vigtigt at huske på, at man som vidne til dyremishandling skal beslutte sig for, hvordan man vil gribe sagen an. Det kan være farligt at tage dyret fra ejeren, da det ikke er til at sige, hvad ejeren er i stand til at gøre. Mishandler man dyr, mishandler man måske også mennesker.

Det kan derfor være en god ide at kontakte den lokale dyrebutik eller dyreværnet og gøre dem opmærksom på, at man har mistanke om dyremishandling. De kan således besøge den mistænkte og tjekke, om dyret har det godt og har nogle tegn på mishandling. Er der ingen beviser, kan de enten vælge at tage dyret med for en sikkerhedsskyld, men det er heller ikke bare lige til at tage et dyr fra dens ejer.

Dyreværnet eller den lokale dyrebutik kan derfor bede dig om at være ekstra opmærksom på, om der foregår dyremishandling og bede dig om at skaffe beviser. Hvis du har mulighed for det, kan det derfor være en god ide at optage en video, hvor man tydeligt kan bevise, at mishandlingen foregår. Husk på at det handler om dyrets tarv.

About the Author