Bedemand

En bedemand er en nødvendig hjælp og støtte i en hård tid

Det er aldrig nemt, når man skal sige endegyldigt farvel til en af sine kære. Ikke desto mindre er det en del af livet, som vi alle sammen må forberede os på. Det er ikke til at komme uden om, at vi i ny og næ må igennem en hård periode med sorg og chok, når døden berøver os en af vores nærmeste. Der er dog måder, hvorpå man kan gøre det nemmere for sig selv at komme igennem en periode med sorg. En af dem er at have en kompetent og erfaren bedemand ved sin side. Det sikrer nemlig, at der bliver løftet en byrde fra ens skuldre, og at man får hjælp til at tage sig af alt det praktiske. Vil du gøre din sørgeperiode så nem og overskuelig som muligt, bør du vælge en lokal bedemand med erfaring i faget.

Når du skal tage dig af det praktiske

Når nogen går bort, og man siger farvel, er det slutningen på et liv. Men det er også begyndelsen på noget nyt, nemlig den periode, der følger et dødsfald. Her er der ofte en masse praktisk, der skal tages hånd om, blandt andet dødsboet og vedkommendes endelige farvel i form af en begravelse eller bisættelse. Det er som regel de allernærmeste, der skal tage sig af netop disse opgaver. Og det er her, en bedemand kommer ind i billedet. En bedemand har nemlig stor erfaring med de praktiske aspekter og kan hjælpe de pårørende med at få alt det i stand. Har man ikke selv erfaring med alt det, der skal gøres efter et dødsfald, er der altså ingen grund til at fortvivle. Har man en god bedemand ved sin side, er man garanteret den nødvendige hjælp og støtte.

Hvad kan du egentlig få hjælp til?

Der er mange, der bliver overraskede over, hvor meget der egentlig skal ordnes, når en person går bort. Meget fokus ligger på begravelsen eller bisættelsen, som en bedemand kan hjælpe med at arrangere og aftale. Dog er der ofte også et dødsbo, en arv og meget andet, der skal ordnes. Det kan virke helt uoverskueligt, når man samtidig er i sorg og har brug for tid til at bearbejde tabet. Derfor er det godt at vide, at en bedemand ikke kun bistår dig i forbindelse med begravelsen og bisættelsen. En bedemand kan også hjælpe med mange af de andre praktiske ting og sager, så du skal tage dig af så lidt som muligt. Derfor kan det vise sig at blive en kæmpemæssig hjælp at have en god bedemand ved sin side efter et dødsfald.

Der bliver lyttet til dig

Man skal tænke på en bedemand som hænderne, der udfører arbejdet – du og din familie er stadig hjernen bag. En begravelse eller en bisættelse skal jo tage udgangspunkt i den døde og kan se ud på mange måder. Det vigtigste er, at det bliver helt rigtigt, og at der er taget hensyn til din familie og dig. Du behøver altså ikke tøve med at kontakte en bedemand, bare fordi du gerne vil have noget at skulle have sagt selv. En bedemand lytter til dig, og opsætningen af en begravelse eller bisættelse sker altid i fællesskab. En bedemand står bare for at lave det benarbejde, der kan virke besværligt og uoverskueligt, når man mest af alt har brug for ro og fred til at bearbejde sorgen. Hvor meget, bedemanden hjælper til med, er naturligvis også helt op til dig og de andre pårørende.

Det sidste farvel skal være helt rigtigt

Som sagt kan en bedemand hjælpe med at sætte en begravelse eller bisættelse i stand. Da det er det sidste farvel til vedkommende, der er gået bort, er det utroligt vigtigt, at det bliver helt rigtigt. Med hjælpen fra en bedemand kan man få den begravelse eller bisættelse, som passer helt til den afdødes ånd. Eksempelvis kan man både arrangere en begravelse med eller uden kirke. Ønsker man i stedet en ceremoni, hvor asken fx spredes over havet eller på anden vis, er det også muligt. En bedemand er der som sagt til at lytte til dine ønsker og kan også være med til at inspirere dig til, hvordan det sidste farvel skal se ud. Hvis du ønsker hjælp til at skabe de helt rigtige rammer omkring det sidste farvel, er hjælpen fra en bedemand altså nærmest uundværlig.

Sådan vælger du den rigtige bedemand

En bedemand kommer altså til at spille en vis rolle, når der sker et dødsfald i familien. Derfor er det også vigtigt, at man får valgt den helt rigtige bedemand. Det er trods alt en person, man kommer til at bruge en del tid med, og som kommer tæt på en. Så hvordan sikrer man sig, at man vælger den rigtige bedemand? Det kan virke morbidt at vælge en bedemand på forhånd, men det er mange gange en god idé. Står man allerede i en kaotisk situation, hvor man har mistet en elsket, kan det være svært at tænke klart og vælge den rigtige bedemand. Samtidig er det vigtigt, at man vælger en bedemand med erfaring, og gerne en i lokalområdet. Det sikrer nemlig, at vedkommende ved, hvad der skal gøres, og ikke mindst hvordan det skal gøres.

Der skal tages hensyn

At bedemand er nemlig ikke nogen let opgave. Der er de praktiske aspekter, som er til at tage og føle på. Men da man har med mennesker i sorg at gøre, er det også vigtigt, at man har menneskelige kvaliteter. Det er vigtigt, at man får en bedemand, der forstår at tage hensyn til den situation, man står i. Når man er præget af sorg og chok, kommer man ofte til at virke mere irriteret og til at have mindre overskud, end man normalt ville. Det er derfor vigtigt, at man får fat i en bedemand, der har erfaring med dette og forstår at tage hensyn til folk i den situation. Det er en af de afgørende grunde til, at det er så vigtigt, at man vælger en bedemand, der har erfaring i faget.

Begravelses Service er et godt valg

Hvis du bor i København eller omegn, findes der en bedemand, der har stor erfaring i faget og mange tilfredse kunder. Det er Begravelses Service, der dækker hele hovedstaden og de nærliggende områder. Det er mange gange oplagt at vælge en lokal bedemand, da man så er sikker på, de altid er tæt på og samtidig kender til de nærliggende kirke og kirkegårde. Begravelses Service har desuden døgnvagt, så du altid kan komme i kontakt med dem. Det er i de fleste tilfælde en god idé at kontakte en bedemand så hurtigt som muligt, efter døden er indtruffet. Så er man nemlig sikker på at få den nødvendige hjælp og støtte gennem hele forløbet.

About the Author