Hyppig vandladning hos mænd kan være et yderst følsomt emne!

Hyppig vandladning hos mænd er et mere udbredt problem end mange tror, men da det er et følsomt emne, er det noget mange undlader at snakke om. Ofte er det dog et mindre problem med en lettere løsning end forventet, hvorfor det er vigtigt at snakke med sin læge om det, da der er hjælp at hente.

Hos mange mænd er hyppig vandladning et yderst pinligt og følsomt emne, som de fleste først berører, når symptomerne er så betydelige, at de går ud over deres hverdag og livskvalitet. Ofte har hyppig vandladning hos mænd, også kaldet inkontinens, været forbundet med en del af det at blive ældre, da det som regel har været symptomer, man har set hos ældre mænd, men det kan også sagtens forekomme hos yngre mænd.

Hvorfor opstår hyppig vandladning hos mænd?

Inkontinens kan opstå af mange forskellige årsager så som blærespasmer, urinretention, afløbshændring og prostataproblemer, eller noget så simpelt som en urinvejsinfektion. Hyppigheden af urinvejsinfektion hos mænd ses dog ikke så ofte som hos kvinder. Ligeledes har en urinvejsinfektions hos mænd ofte en forløbende årsag, hvilket f.eks. kan være afløbshændring eller urinretention. Afløbshændring kan opstå ved forsnævring af urinvejene f.eks. på grund af forkalkninger, nyresten eller anormaliteter af urinvejene. Blærespasmer kan være skyld i urinretention og kan som regel let behandles med medicin.

Hvordan behandles inkontinens hos mænd?

Der findes flere forskellige metoder, hvorpå hyppig vandladning hos mænd kan behandles, men ofte kan det klares med medicin eller træning af urinvejene. Det er lige så vigtigt for mænd som kvinder at træne bækkenmuskulaturen f.eks. med knibeøvelser. Det vigtigste er at huske, at hyppig vandladning hos mænd kan opstå hos alle mænd i mange forskellige aldre. Har man problemer bør man snakke med sin læge, så man kan finde årsagen til symptomerne.

About the Author