Her er reglerne i backgammon

Backgammon er et sjovt spil, hvor man kan få mange timer til at gå. Reglerne er ikke komplicerede, og det kræver kun to personer og en spilleplade med tilhørende brikker og terninger.

Antal personer: 2

Udstyr: Backgammon-bræt, 30 brikker (15 sorte og 15 hvide) og to terninger.

Formål: Få alle dine brikkerne ud af spillepladen

Vinderen er den, der først har alle sine brikker ude af pillepladsen

Sådan spiller man backgammon

  • Hver person får en farve. Den ene er sort og har 15 sorte brikker, mens den anden er hvid og får 15 hvide brikker.
  • Brikkerne stilles op som vist på billedet under
  • Hver spiller kaster med terningerne. Den med flest øjne starter.
  • Herefter gælder det at få sine brikker hele vejen rundt på pladen og ud.
  • Brikkerne kan kun rykke frem (den retning de skal for at komme i mål)
  • Når man slår med terningen, kan man vælge at bruge slaget på én brik, eller dele det op, så man rykker to brikker. Fx. Hvis man slår en 6’er og en 2’er, så rykker man enten én brik 8 felter frem eller én brik 6 felter og én anden brik 2 felter.
  • Brikker kan kun ende der, hvor der er en ledig plads, hvor der er én af modstanderens brikker eller oven på egne brikker. Lander man på modstanderens brik, bliver den sendt tilbage til start.

Er du blevet fristet til at komme i gang med backgammon? Så har Pokershop.dk et strort udvalg af backgammon spil i forskellige prisniveauer og kvaliteter. Så uanset om du er rutineret backgammonspiller, der går op i kvalitet, eller nybegynder der blot skal prøve det for første gang, så er der spillet for dig. Priserne spænder nemlig fra 349 kroner til 2.999 kroner.

Pokershop.dk har ikke kun et stort udvalg af backgammonspil. Pokerudstyr og udstyr til andre casinospil er også at finde.

About the Author