Udvidet ejerskifteforsikring

Den komplekse ejerskifteforsikring: Skal man vælge basis eller udvidet?

Såfremt du har været alvorligt i gang med at investere i bolig, så er du nok også stødt på ejerskifteforsikringen. Eller i alt fald blevet blevet konfronteret med, om du skulle investere i produktet. Du har måske også selv overvejet, om du skulle have forsikringen – og herunder overvejet, om du skulle have en standard-dækning eller en udvidet ejerskifteforsikring. Men hvad skulle argumentet være for at vælge en udvidet model, og hvad får man for pengene i henholdsvis den ene løsning og den anden? Det kan du blive klogere på her.

De grundlæggende forskelle

En af de store forskelle på en basis og en udvidet ejerskifteforsikring ligger i forsikringsperioden. En basis dækker i fem år, hvorimod en udvidet dækker i ti år. Hvis du har læst en smule op på forsikringen, undrer du dig måske over, hvorfor man skulle vælge en udvidet, når en basis blot kan forlænges.

Først og fremmest er det korrekt, at en basis i flere tilfælde kan forlænges. Det kommer dog an på forsikringsselskab. Men det vil være end dyrere løsning, og så skal du også selv være opmærksom på at forlænge. Hvis ikke du forlænger ejerskifteforsikringen inden udløb, vil det være for sent, og så kan du ikke få de ekstra fem år med. Hvis du fra start ved, at det bliver nødvendigt med en tiårig dækningsperiode, er det altså billigere og nemmere at vælge fra starten.

Udvidet ejerskifteforsikring betyder også udvidet dækning

Dækningen, som du får ved tegning af en standard ejerskifteforsikring, er bestemt ved lov. Her er rammerne altså faste, og det gælder ved alle forsikringsselskaber. Hvis du tilkøber en udvidet ejerskifteforsikring, vil du også få en bredere dækningsgrad.

Det, som en udvidet forsikring dækker, der går udover den normale, består af:

✓ Kosmetiske forskelle på fliser og sanitet
✓ Påbudt oprensning af forurenet grund
✓ Ulovlige bygningsindretninger
✓ Ulovlige stik- og kloakledninger i grunden udenfor bygningen
✓ Dækker i 10 år

Dansk Boligforsikring er ét af selskaberne, som udbyder begge forsikringer. Dem kan du læse mere om på deres hjemmeside.

About the Author