Hvordan man lettest undersøger hvad et nyt tag koster

Hvordan finder man ud af, hvad et nyt tag koster? Der er flere muligheder, hvis man er privat boligejer. Det findes sider på nettet, hvor man kan undersøge forskellige priser ved at taste oplysningerne ind på sit hus. Man kan også kontakte en håndværker, som kan afgive et tilbud på, hvad det koster at få lavet et nyt tag, men det kan være svært at gennemskue, hvis man ikke har forstand på byggesager. Endelig kan man kontakte en rådgiver, der kan hjælpe med at indhente tilbud og holde den løbende kontakt med håndværkerne, når opgaven først er gået i gang.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal beregne, hvad et nyt tag koster. Der ses selvfølgelig først på, om det er et helt nyt tag, der skal til, eller om det er muligt at reparere med renovering. Dog kan det i mange tilfælde ikke betale sig blot at lave en lappe løsning, da man skal have stillet stillads op lige meget hvad. Yderligere spiller husets størrelse en stor rolle, da prisen på hvad et nyt tag koster udregnes pr. m2. Samtidig koster det ofte ekstra, hvis huset er højt, da der skal stilles mere stillads op. Alle dette kan en rådgiver hjælpe med at besvare, så det bliver mere gennemskueligt.

Når prisen på hvad et nyt tag koster udregnes, har det selvfølgelig også betydning, hvilken slags tag det nye skal være, samt hvilket underlag det eksisterende er lagt på. Generelt ligger prisen pr. m2 på mellem 600kr – 2.300kr alt efter om det skal være tegl, stål, beton eller eternit. Skal man oven i have lagt underlag, stiger prisen. Derfor kan det være svært selv at regne ud, hvad et nyt tag koster, men får man en ekspert til at rådgive, får man en samlet pris, hvor der er taget forbehold for alle ting.

About the Author