Moderne laserteknologi giver flere smertefrie tandbehandlinger

For mange er tanken om at gå til tandlæge en uudholdelig tanke, hvilket ofte bunder i, at man er bange for de smerte, der kan opstå i forbindelse med et tandlægebesøg. Det er der dog slet ingen grund til, da man i dag har gjort så store fremskridt indenfor smertefri tandbehandlinger, at der intet er at frygte længere.

Takket være en særlig laserteknologi er det i dag muligt, at udføre mange af de tidligere smertefulde tandbehandlinger helt smertefrit. Dette ses bl.a. i forbindelse med behandling af paradentose, hvor man med laser kan minimere det berørte område, hvilket medfører en næsten smertefri tandbehandling. Og særligt paradentose var tidligere kendt som en smertefuld oplevelse, men det er altså ikke længere nødvendigt at frygte det.

Den særlige laser, der anvendes, er en meget præcis og koncentreret lysstråle, som meget effektivt og forsigtigt skærer det berørte område væk. Idet man ikke behøver at fjerne det ikke berørte tandkød, giver det en hurtige behandling og helingsproces, som til sammen giver en bedre og mere smertefri tandbehandling og oplevelse. For mange som tidligere led af tandlægeskræk på grund af bl.a. frygten for smerter, er dette den optimale behandlingsform. Er man i tvivl om, om det er en metode, som man kan anvende til netop ens eget problem, kan ens tandlæge forklare meget mere om mulighederne.

Alle tandlæger forsøger altid at udfører tandbehandlingerne så smertefrit som muligt, men i nogle tilfælde er det ikke mulig helt at undgå en smule ubehag. Er man bekymret, kan det være en god ide at snakke med tandlægen, så denne er klar over situationen. Når man slapper af, er det også lettere for tandlægen at udfører sit arbejde.

Brugen af laser har i mange år været brugt indenfor medicinsk behandling til f.eks. øjenoperationer, og her har man set utrolig gode resultater bl.a. på grund af det mere præcise arbejde, der har medført mindre ubehag. Derfor har man også arbejdet målrettet på, at denne teknologi skulle indføres i tandlægeverdenen, så man ligeledes kunne udfører tandbehandlinger, som både var smertefrie og gav mindre ubehag.

Er man i tvivl, om ens egen tandlæge udfører smertefrie tandbehandlinger, kan man altid undersøge med klinikken. Her kan de også forklare mere om, hvordan forløbet præcist er, da det selvfølgelig afhænger af den type behandling, som man får udført.

About the Author