En rollator kan være en utrolig støtte i dagligdagen

Efterhånden findes der et hav af hjælpemidler til ældre og svage mennesker, som kan hjælpe dem igennem dage. Det behøver ikke være store ting, som gør livet lidt lettere for det enkelte menneske, men en ting som en rollator kan have stor betydning for mange mennesker.

En rollator er et hjælpemiddel til både ældre og andre mennesker, som er dårligt gående eller er blevet svage i benene. Det er en form et gangstativ, som har hjul på, der går det muligt at skubbe det foran sig, således at der giver en ekstra støtte, når man bevæger sig rundt i hverdagen. Ydermere kan en rollator både anvendes ude og inde, og kan indstilles til den enkelte person, så man får den mest optimale gang og holdning. Der findes samtidig forskellige modeller, hvilket betyder, at man selv kan bestemme, om det skal være en mindre og lettere model, som f.eks. er god, når man rejser. Der findes dog også andre modeller, som er en smule tungere, men samtidig let at få omkring. De fleste modeller er udstyret med en kurv, hvor man kan placere en taske eller ens indkøb, hvilket også betyder, at man ikke skal slæbe på poser og lignende på samme måde. Ydermere har størstedelen et sæde monteret, hvor man kan tage et lille hvil, skulle man blive træt.

En rollator kan altså yde en utrolig støtte i hverdagen, hvor tingene kan synes uoverskuelige, når kræfterne begynder at svigte eller bentøjet ikke vil, som man selv. Med en rollator bliver flere udfordringer og problemer løst på en gang, når man både får en ekstra støtte samt et sted at holde en pause. Det kan for mange være lige det, der skal til, for at man igen kan klare de daglige indkøb og føle sig sikker og fri, når man er ude i byen eller hjemme.

About the Author