Et Byggesæt er en skøn aktivitet for børn og voksne i alle aldre

Når man arbejder med børn eller selv har børn, så opdager man hurtigt, at de fleste elsker at samle ting. Nogle børn elsker at bruge en manual, hvorimod andre bedre kan lide at danne noget ud fra deres egen fantasi. Nu startede jeg med at sige børn, men i virkeligheden gælder udsagnet også på voksne. Vi kan også godt lide at samle noget, så det bliver enten smukt eller funktionelt. Så lad os konstatere, at vi aldrig bliver for gamle til byggesæt.

Hvis vi skal se lidt ud over, at det er sjovt at lave byggesæt, så er der helt klart også nogle andre fordele ved at kaste sig over den slags lege med sig selv og sine børn. Vi kan starte med at nævne, at man tydeligt styrker sin koncentrationsevne. Man sidder længe med den samme aktivitet, og man kan ligefrem komme ud for, at man simpelthen mister tidsfornemmelsen, når man sidder der og bygger på sit byggesæt. Det er også godt for finmotorikken, især hvis det er mindre stykker, der skal sættes sammen. Det komme jo meget an på, hvad det er for et slags byggesæt, men har fået fingrene i. Men de fleste byggesæt til børn er med ret små dele, og det er smadder godt for deres motorik.

Samtidig er det også en aktivitet, der er rigtig god for fantasien. Det er jo ikke altid, men har lyst til at følge instruktionerne, og så er det helt op til ens egen fantasi, hvad der skal komme ud af det byggesæt, du sidder med foran dig. At styrke børn fantasi tror jeg er noget af det vigtigste. I dag er der så meget passivt legetøj, hvor man bare skal sidde på sin numse, og ikke tænke selv. Mange børn i dag keder sig også hurtigere, og der tror jeg at man via byggesæt og andre lege, der styrker fantasien, faktisk får nogle børn, som får det meget sjovere. De bliver på den måde gode til at få noget sjovt ud af ingenting. Sjovt at tænke på f.eks., at man jo slet ikke havde så meget legetøj for bare 30 år siden, og der klarede børnene sig jo helt fint, fordi de havde lært at bruge deres medfødte fantasi.

Jeg synes selvfølgelig, at der er i orden, at man nogen gange ser fjernsyn eller spiller et computerspil – det er jo også en del af den verden, vi lever i, men med et godt gammeldag byggesæt engang imellem, så ved man, at man gør noget godt for sig selv og sine børn.

Tags :

About the Author