Hvilke værdier man skal se efter, når man køber træpiller

Når man køber træpiller, skal man være sikker på, at man vælger en god forhandler, så man får de bedste kvalitetsprodukter. I Danmark kan man f.eks. med god samvittighed købe igennem land og Fritid, som har stor fokus på kvalitet.
Noget man bl.a. kan se på, når man er ude og købe træpiller er, hvordan brændeværdien er. Denne deles op i øvre, nedre og effektiv brændeværdi, og er med til at vise, hvor meget energi produktet frigiver ved afbrænding. Ser man på den øvre, så viser den den totale mængde energi, der frigives under afbrænding, når man taler om et produkt med 0% vand. Ser man i stedet på den effektive brændeværdi, er det den der viser den aktuelle nyttevarme dvs. den varme, som ikke går tabt til fordampning af vand.

Det betyder altså, at det er den effektive brændeværdi, man skal se efter, når man kigger på de forskellige mærker eller leverandører i forbindelse med købet af træpiller. Værdien giver det bedste billede af, hvor meget energi der egentlig findes i pillerne, når de anvendes i virkeligheden. Det kan godt være en smule teknisk, men som regel kan man finde alle oplysningerne på hjemmesiden med produktet, og ellers kan man altid spørge leverandøren, da de har alle oplysningerne. Så sikre man sig det bedste køb af træpiller!

About the Author