Om at låne penge: Artikel om alt hvad der har med små lån at gøre

Det kommer næppe som nogen overraskelse for nogle af jer læsere, at finanskrisen har haft store konsekvenser for den danske økonomi, offentlig såvel som privat, og det har blandt andet resulteret i, at mange danskere med små lån ikke kan låne penge, nu hvor de har allermest brug for pengene. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvor stor en betydning finanskrisen egentlig har haft for den almene dansker, så læs endelig med her på bloggen – det kan jo være, at du bliver klogere på nogle ting, der kan have betydning for din privatøkonomi.

Hvor nemt er det at låne penge i dag?

For nogle år siden var det relativt nemt for den enkelte dansker at låne penge i banken. Det var, da økonomien havde stor fremgang, og bankerne havde råd til at låne penge ud til deres kunder, hvilket man kan mene er hele formålet med at være tilknyttet en bank. I dag er situationen desværre en del anderledes.

Flere banker, store som små, har lidt rigtigt slemt under finanskrisen, og mange af dem har været nødsaget til at dreje nøglen om, hvilket er gået ud af deres kunders økonomi. Har man været så uheldig at have en opsparing i en krakket bank, har man højst sandsynligt mistet opsparingen, og har man haft et lån i banken, har man eventuelt været nødt til at betale lånet af hurtigere.

Problemer er dog, at det ikke kun er bankernes økonomi, der har lidt voldsomt under finanskrisen. Det har den almene danskers økonomi også, og da det stort set har været umuligt at låne penge i banken, taget situationen i betragtning, har mange været nødt til at ty til andre metoder. De har med andre ord været nødt til at tage forskellige små lån hos forskellige private lånevirksomheder for at få økonomien til at løbe rundt – det har virket for nogle, men har haft store konsekvenser for andre.

Er du en af de mange danskere, der har forsøgt sig med de små lån, kan du med fordel læse om det at låne penge i form af små lån her. Denne hjemmeside er også ideel til dig, som overvejer at låne penge, enten i form af et sms lån eller nogle af de andre små lån, der er lettilgængelige for den almindelige borger.

Fordelene ved de små lån

De små lån er dem, som ikke består af et særligt højt lånebeløb. Ofte drejer det sig blot om et par tusinde kroner, som man hurtigt kan betale af til det pågældende låneinstitut. De små lån er også kendt som sms lån, hvor man ansøger om lånet via en enkelt sms, kviklån, minilån, mikrolån etc. – kært barn har mange navne.

Fælles for de små lån er, at det er relativt billigt at låne penge, men inden man beslutter sig for at låne penge i form af et af de små lån, er det dog en rigtig god ide at tjekke den pågældende lånevirksomheds hjemmeside for info. Renterne på de små lån kan være meget forskellige og er ikke til selv at regne sig frem til.

Sådan gør du

Har du brug for at låne penge, skal du først og fremmest tage stilling til, hvor mange penge du har brug for at låne. Kan du nøjes med et af de små lån, eller har du i virkeligheden brug for et af de større lån som fx et forbrugslån?
Derefter skal du finde ud af, hvor du vil låne pengene henne. Stort set alle private lånevirksomheder tilbyder de forskellige små lån, men undersøg alligevel sagen nærmere inden du træffer den endelige beslutning.

Når du har fundet den virksomhed, du vil låne pengene hos, finder du ud af, hvordan man ansøger om det pågældende lån. Det gør man som regel enten via en sms, hvis det er et af de små lån, du skal ansøge om, men ellers har de fleste lånevirksomheder en ansøgningsformular, man skal udfylde via internettet.

Derefter afventer du besked på, om du er godkendt til at låne penge eller ej. Er du godkendt til at låne penge, går der som regel ikke ret lang tid, før pengene bliver overført til den oplyste konto. Har du benyttet dig af et af de små lån, går der som regel ikke meget mere end en enkelt hverdag, før du har pengene på kontoen, men det afhænger igen meget af, hvilken lånevirksomhed du vælger at låne pengene hos.

Endeligt er det utroligt vigtigt, at du overholder din tilbagebetalingsaftale. Har du vagt et af de små lån, går der som regel ikke mange måneder, før du har betalt lånet tilbage, men vælger du eksempelvis at låne penge via et stort forbrugslån, kan der godt gå flere år, før pengene er betalt tilbage.

About the Author

1 thought on “Om at låne penge: Artikel om alt hvad der har med små lån at gøre

Comments are closed.