Pantsætning

Pantsætning kan være en god løsning, hvis man står og mangler penge

Står du og mangler penge? Så er der flere løsninger, som man kan vælge imellem. De fleste af dem består i at låne de penge, som du står og mangler. Fordi du ikke er den eneste, der står i en situation, hvor pengene ikke helt rækker, er der efterhånden mange lånemuligheder at vælge imellem. Hvis det gælder de større lån, kan man fx gå i banken, mens de mindre beløb kan klares med et kviklån. Dog er der også en tredje og ofte overset mulighed – nemlig pantsætning. Pantsætning er et simpelt koncept, som giver mange fordele sammenlignet med de almindelige muligheder for lån. Står man i en situation, hvor man godt kunne bruge lidt flere penge, er muligheden for pantsætning altså værd at se nærmere på.

Når pengene ikke rækker

Alle kan ende i den situation, hvor man mangler penge mellem hænderne. Vi kan nok alle sammen nikke genkendende til, at man altid godt kunne bruge lidt flere penge. Men hvis behovet bliver for stort, kan man lappe hullet ved at tage et lån – fx ved hjælp af pantsætning. Det kan eksempelvis være en løsning, hvis man oplever, at der pludselig kommer en uforudset udgift. Her kan det blive nødvendigt at låne penge for at kunne betale regningen. Det kan også være, at man bare trænger til lidt ekstra forkælelse i hverdagen. Uanset årsagen er du ikke alene om at stå i en situation, hvor du godt kunne bruge flere penge mellem hænderne – og derfor er der også mange løsninger at vælge imellem.

Kviklånet er en klassiker

Hvis der er tale om mindre beløb, er kviklån ofte anset som den oplagte løsning. Det er dog ikke i alle tilfælde, at et kviklån er det bedste valg at tage. Et kviklån er karakteriseret ved, at man skal betale tilbage inden for ganske kort tid. Derudover er det ganske hurtigt at ansøge, og mange låneudbydere reklamerer med, at man får sine penge inden for 24 timer. Det er derfor et godt valg, hvis man har akut behov for pengene. Dog medfører den manglende godkendelsesproces også, at låneudbyderen skal være sikker på, at vedkommende får sine penge igen på anden vis. Derfor vil man ofte skulle betale høje renter på et kviklån. Fordi høje renter ikke er særligt attraktive, bliver de nogle gange skjult som gebyrer, man først opdager senere hen. Tager man et kviklån, kan man altså risikere at blive fanget i en aftale, som ikke kommer en til gode. Derfor kan det godt betale sig at lede efter alternativer, fx lån ved pantsætning.

Det større lån i banken

Hvis der er tale om større beløb, vælger mange at gå i banken og låne penge. Dog vil banken også være sikker på, at pengene bliver betalt tilbage. Derfor tager de et grundigt kig i din økonomi, inden du får lov at låne penge i banken. Man skal derfor igennem en godkendelsesproces, som kan tage noget tid. Det nytter ikke meget, hvis man skal bruge pengene nu og her. At gå i banken kan derfor vise sig ikke at være den bedste idé, hvis man har et akut behov for penge. Samtidig skal man også oplyse overfor banken, hvad pengene skal bruges til. Og de godkender næppe, at du låner pengene for at tage på en ferie til Caribien. Derfor er det at låne penge i banken heller ikke altid fryd og gammen. Igen kan det være værd at se nærmere på de andre muligheder, herunder pantsætning.

Konceptet er simpelt

De fleste kender nok til pantsætning – det er et ganske simpelt koncept. Det handler nemlig om, at man låner penge ved hjælp af en ting, der har en vis værdi. Når man ved pantsætning stiller denne ting som sikkerhed for lånet, slipper låneudbyder for at skulle sikre sine penge på anden vis. Når man har med pantsætning at gøre, er det desuden underforstået, at man køber den pågældende ting tilbage, når man har pengene til det. Pantsætning er altså et ganske simpelt koncept, hvorfor man også kan få en ganske simpel låneaftale, når man vælger denne løsning. Derudover er pantsætning en løsning, der passer til stort set alle, da enhver ting af værdi kan bruges til pantsætning. Inden du går ud og låner penge på anden vis, bør du altså se nærmere på denne løsning. Den kan nemlig give mange fordele sammenlignet med kviklån eller et lån i banken.

Hvilke genstande kan pantsættes?

Som sagt er pantsætning en løsning, der passer til mange forskellige slags mennesker. Det centrale er nemlig, at du har en ting af værdi i hjemmet – og det har langt de fleste. Stort set alting lige fra arvesmykker til et sommerhus kan bruges til pantsætning. Værdien af det, du pantsætter, er naturligvis afgørende for, hvor meget du kan forvente at få udbetalt, hvis du vælger at låne ved hjælp af pantsætning. Som tommelfingerregel kan du forvente at få op til 50% af genstandens værdi udbetalt. Hvis du pantsætter en lille ting, kan du altså ikke forvente særlig mange penge – men hvis du pantsætter din bil eller dit sommerhus, kan du forvente et højere beløb. På den måde er pantsætning også en løsning, som du kan skræddersy til dine specifikke behov.

Genstande til de mindre lån

Som sagt er det stort set alt af værdi, du kan bruge til pantsætning. Ønsker du dig et mindre lån, kan du eksempelvis få adgang til pengene ved at pantsætte et high-end ur. Det kan også være, at du har arvesmykker, som er noget værd – eksempelvis hvis de er designet af en kendt guldsmed eller lavet af guld. Har du guld i anden form, eksempelvis i form af guldmønter eller løsguld, kan dette også bruges til pantsætning. Mindre kunstværker med en vis værdi kan også bruges til pantsætning, når du ønsker dig et mindre lån. Du får altid en uvildig eksperts vurdering af din genstand, inden en eventuel aftale om pantsætning går igennem. Derfor kan du være sikker på at få en helt fair pris for din genstand, uanset hvad du bruger til pantsætning.

Har du brug for flere penge?

Har du brug for mere, end guld og smykker kan tilbyde dig? Så kan pantsætning heldigvis også gælde større og mere værdifulde genstande. Eksempelvis kan du pantsætte din bil eller din motorcykel. I tiden, mens du har solgt din bil eller motorcykel, lejer du den, så du ikke behøver at undvære den i din hverdag. Har du fast ejendom i form af et hus eller et sommerhus, kan du også bruge det til pantsætning ved hjælp af pantebreve. På den vis kan pantsætning også bruges til de større lån, som man normalt ville tage i banken. Derfor er pantsætning noget, som du kan nyde godt af, uanset om du skal bruge et mindre eller et større beløb.

Ansøg om at pantsætte i dag

Hvis du allerede nu står i en situation, hvor du mangler penge, er der ingen grund til at tøve. Hos Pant i Alt kan du låne penge ved hjælp af pantsætning, uanset hvilken genstand du ønsker at bruge. Via deres hjemmeside kan du allerede i dag ansøge om et lån med pantsætning. Det er ganske nemt og kan gøres hjemme fra sofahjørnet. Det eneste, det kræver, er at du vedhæfter nogle informationer om dig selv og den genstand, du ønsker at bruge til pantsætning. Når din ansøgning er afsendt, kan du forvente at modtage et tilbud på en aftale om pantsætning inden for kun 48 timer. Herefter er du frit stillet til at sige ja eller nej tak. Hvis du accepterer tilbuddet på pantsætning, udarbejdes der en kontrakt. Så snart den er underskrevet af begge parter, bliver pengene sat ind på din konto. Så hvis du mangler penge, kan det godt betale sig at ansøge om pantsætning allerede nu.

Få et tilbud på baggrund af en ekspertvurdering

Det kan naturligvis altid diskuteres, hvad en ting er værd. I hverdagen er det ikke så afgørende, men lige når det kommer til pantsætning, har det en stor betydning. Heldigvis kan du være sikker på at få en fair pris, når du laver en aftale om pantsætning med Pant i Alt. De har nemlig altid en uvildig ekspert klar, som vurderer din ting ud fra de billeder og informationer, du vedhæfter i din ansøgning om pantsætning. Det er på baggrund af denne ekspertvurdering, at dit tilbud bliver udarbejdet. Derfor kan du som kunde hos Pant i Alt være sikker på at få en fair pris på din genstand og ikke mindst en god aftale om at låne penge via pantsætning. Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage fra at sende en ansøgning om pantsætning allerede i dag.

En simpel og gennemskuelig aftale

Mange afholder sig fra at låne penge, selvom de befinder sig i en økonomisk knibe. Det skyldes ofte, at de er bange for at blive fanget i en dyr og ufordelagtig aftale. Det behøver man heldigvis ikke være bange for, når man vælger pantsætning frem for en almindelig låneaftale. Med pantsætning får man nemlig en helt simpel og gennemskuelig aftale. Vælger du pantsætning som løsning, er du altså fri for at skulle bekymre dig om alt det med småt – for der er ikke noget! Din genstand står som sikkerhed for lånet, og derfor er udbyderen allerede sikker på at få sine penge igen. Derfor behøver du ikke være bange for, at der dukker skjulte gebyrer og andre grimme overraskelser op hen ad vejen. Er du en af dem, der sætter pris på en gennemskuelig og simpel aftale, så er pantsætning det rigtige valg for dig.

Frihed til at bruge dine penge

Når du vælger pantsætning, får du inden for ganske kort tid udbetalt dine penge. Derfor er det en god løsning, hvis du har akut behov for flere penge mellem hænderne. Samtidig får du med en aftale om pantsætning også fuld frihed til at bruge dine penge, som det passer dig. Modsat andre former for lån er der ikke nogen, der er nysgerrige omkring, hvorvidt de bliver brugt til at betale regninger, ferier eller noget helt andet. Derfor er pantsætning også en oplagt løsning for dig, der sætter pris på frihed til at bruge dine lånte penge til lige netop det, som du har brug for. Samlet set er der altså mange fordele ved at overveje en løsning med pantsætning, næste gang du har brug for flere penge.

About the Author