Fenskær efterskole_efterskoletube

Efterskoletube – videoportalen om efterskoler

Vil du gerne vide, hvordan det er at gå på Efterskole? Så skal du læse mere på efterskoletube.dk det er en portal, der fortæller om alle fordelene ved at tilbringe et år (eller flere) på danske efterskoler. Se sjove videoer fra undervisningen, fællesaktiviteterne eller hør andre elever fortælle om deres ophold. På portalen finder du al relevant information på video.

Fenskær Efterskole er en efterskole i Nordvest Jylland, der hjælper unge med at udforske deres kreative sider. Der er fokus på musik, idræt og håndværk, og stedet har som et af de få i Danmark et karakterfrit undervisningssystem. Her er der fokus på læring og oplevelser frem for karakterræs. Efterskolen oplever, at elever føler sig mere trygge og frie til at stille de spørgsmål, der er nødvendige for videre læring. Og i sidste ende gør det dem bedre til det fag, de interesserer sig for.

På portalen kan man også se videoer lavet af de unge på efterskolerne. Flere af stederne har multimediefag, der sætter videoproduktion på dagsordenen. Her kan de unge afprøve skuespiller- og filmproduktionslivet med egne optagelser, og de får mulighed for at sammensætte manuskript, skuespillere og produktionen til en lang spillefilm. Fenskær Efterskole lavede f.eks. en video om Parkour. Her laver eleverne sjov med danse/kampsporten ved at vise, hvor hurtige de er, når de skal tage en Tuborg flaskeøl.

Et efterskoleophold er en oplevelse for livet

Der er både gode og mindre gode videoer på portalen. Men fælles for dem alle er, at de unge har haft det sjovt med produktionen og har lært en masse i processen. Derudover skabes der mange fællesskaber på tværs af alder og køn, når videoproduktioner skal laves. Det er en ideel aktivitet for unge, der gerne vil tilegne sig nye kompetencer, mens de udvider og udforsker deres sociale netværk.

Med et efterskoleophold får unge mennesker også mulighed for at udvikle sig rent personlighedsmæssigt. Man kommer væk fra de trygge rammer og bliver konfronteret med nye oplevelser, bekendtskaber og regler. Det tvinger individet til at forholde sig til nye elementer, og udviklingen sker derfor helt automatisk.

Hvis du gerne vil læse mere om Efterskoler, så besøg efterskole.dk for uddybende information.

About the Author