Hvad du skal servere som forret til nytårsaften

Nytår er lige om hjørnet og mange forbereder sig fyrværkeri og festligheder. Men hvad skal man servere som forret til en nytårsaften?

Det er altid en udfordring at finde ud af, hvad man skal servere til nytårsmiddagen. Man vil gerne kokkerere flotte og lækre retter, der giver en wow-oplevelse. Men man vil helst undgå at bruge hele festaftenen i køkkenet, mens gæsterne hygger sig med Champagne og vin. Derfor er en af de mest populære madtraditioner at lave lækre anretninger, der kan forberedes. På den måde serverer man flotte og udsøgte retter uden at bruge hele aftenen i køkkenet. Her får du 3 forretter, der altid er sikre vindere. Du kan også altid bestille en lækker nytårsmenu ud af huset hos Fransk Spisehus, der hvert år leverer gourmet retter til danskerne.

Mini Palmier, ceviche tostadas eller østers

Der er mange muligheder, når det kommer til forretten. Nogle vælger at serverer hummersuppe, som er ganske populær til nytår, mens andre forsøger sig med nye tiltag. Men nogle af de klassiske og meget populære kanapéer er blandt andet mini Palmier.

Mini Palmier

Mini Palmiere er små dejruller, som indeholder gedeost, æg og parmaskinke. Det er små minimundfulle, der er nemme at lave dagene før nytårsaften, og som kan ryge lige i fryseren og tages først ud 30 minutter før gæsterne ankommer. Kom dem blot i ovnen i 15 minutter, så har du lækre mini Palmiere klar som med garanti bliver populære.

Ceviche tostadas

Ceviche tostadas er små lækre forretter, der kommer fra Mexico. Retten indeholder både lime, avokado og fisk, og den er yderst delikat at spise. Og så er den nem at tilberede. Skær fisken i små 20 stykker ca. 1 time inden gæsterne ankommer. Læg dem på panden og pres limesaften udover. Kast lidt salt og peber på retten og stil det klar til tortillaen. Når gæsterne sætter sig til bords kan de selv blande deres fisk med tortilla og grøntsager, der står klar på bordet.

Spanskinspireret østers

Østers er og bliver en populær spise. Og når det tilberedes efter spanske opskrifter, ja, så bliver det helt unikt. Prøv dig frem med østers kombineret med den lækre, spanske chorizo. Det er nemt at gå i gang med selv for personer, der ikke finder sig hjemme i et køkken. Du starter med at åbne dine østers, så de er klar. Skær herefter den hele chorizo ud i små bidder, der lige akkurat kan ligge i en østers. Giv dem en hurtigt tur på panden, så saft og kraft kommer frem i kødet. Server dem herefter i de enkelte østers. Kontrasten i smagen giver en unik oplevelse, du sjældent har smagt før.

About the Author