Med et smart gps system ved hånden farer du aldrig vild

I løbet af de sidste 20 år har udviklingen af det såkaldte gps system, som amerikanerne i starten kun brugte til militære formål, nu også bevæget sig ud på privatmarkedet. Vi kan spore og blive sporet, når vi går rundt med vores telefoner med indbygget gps system, og i visse tilfælde kan det være det der afgører liv eller død for nogen. Hvis man f.eks. forestiller sig, at man farede vild i bjergene, men at ens telefon stadig kunne få forbindelse til en af de satellitter, der kredser rundt oppe over os, så kunne det være det, der gjorde at redningsholdet kunne finde de nødstedte.

Et mindre drabeligt eksempel på, hvorfor et gps system er så anvendeligt i dag, er jo den smarte funktion der ligger i at kunne finde vej. Ikke alle er lige gode til at håndtere et papir kort, og derfor har et gps system hjulpet utrolig mange med at finde vej. Specielt når man kører bil er det det dejligt, at der er en sød dame i dit gps system, der fortæller dig, hvor du skal dreje næste gang, og på den måde leder dig sikkert hen til din destinationsadresse.

Som med så meget andet elektronik er det selvfølgelig vigtigt at holde sit gps system opdateret. Hvis der f.eks. pludselig bliver  lavet nogle vejændringer, lavet rundkørsler, en ny motorvej eller noget andet, så kan dit gps system jo af gode grunde ikke lige vide det, så man skal sørge for at opdatere en gang imellem, og selv dem der ikke er særligt teknisk anlagt kan nemt finde ud af det, så det skal man ikke bekymre sig om.

Man kan på en måde godt sige, at vi kan føle os mere sikre nu. Det er rart at vide, at man ikke sådan kan blive helt væk, og her er et gps system uvurderligt.

About the Author