Advokat rådgiver huskøbere: hyr selv en byggesagkyndig

byggesagkyndig

Man kan på Politiken.dk læse, hvordan advokat rådgiver boligkøbere til selv at hyre en byggesagkyndig, når de står overfor et boligkøb. Sagen omhandler familien Petersen fra Næstved, der stod med håret i postkassen, da de ved et boligkøb pludselig stod med en fejlagtig tilstandsrapport. Efter seks år vandt familien endelig sagen i Østre Landsret, hvor de blev tildelt en erstatningssum på mere end 2,5 millioner kroner. Advokat Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske Boligadvokater, anser sagen om værende en påmindelse til andre boligkøbere.

En byggesagkyndig skal ikke have for travlt

Ifølge Jan Schøtt-Petersen skal en byggesagkyndig ikke have for travlt, når denne udfører tilstandsrapporter, da køberne af den bolig der analyseres er dybt afhængige af tilstandsrapporten. Man bør som køber kunne have fuld tillid til, at den byggesagkyndige på opgaven udfører denne ordentligt, uden fejl og mangler.

Jan Schøtt-Petersen vil til hver en tid anbefale boligkøbere til ikke blot at tegne en ejerskifteforsikring, men derimod selv stå for at få ansat en kyndig sagkyndige.

Både Dansk Ejendomsmæglerforening og Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter, BfBE, er enige i sagen mellem Familien Petersen og den byggesagkyndige, og er endvidere enige i Jan Schøtt-Petersens råd om, selv at hyre en byggesagkyndig.

About the Author