Artikel om personlig effektivitet og forandringsprocesser

Personlig udvikling er et emne, der jævnligt bliver debatteret, offentligt såvel som i private grupper, på arbejdspladser og mange andre steder. Debatten rummer alt fra håndtering af forandringsprocesser til personlig effektivitet, og der kan faktisk være meget at lære, hvis man sætter sig ind i de forskellige emner, der bliver berørt.

I et samfund hvor det konstant gælder om at være “på”, og hvor man helst skal være den bedste til det hele, og er man det ikke, gælder det om at få andre til at tro, at man alligevel er, der er det nødvendigt hele tiden at udvikle sig og følge med tidens tendenser, men det er ikke kun for andres skyld, men ikke mindst for sin egen skyld. Man må udvikle sig for at lære, og personlig effektivitet er en af de områder, man kan forbedre sig på.

Personlig effektivitet

Personlig effektivitet handler om, hvordan man bruger sin tid bedst muligt, undgår at blive stresset og i det hele taget effektiviserer sine handler og får det bedst mulige ud af tilværelsen. Man lærer at udnytte sine egne ressourcer bedre, så man får mere ud af sin tid – fx sin arbejdstid. Derudover lærer man også, hvordan man kan lære at prioritere sine arbejdsopgaver og i det hele taget planlægge sin arbejdsdag mest hensigtsmæssigt.

personlig effektivitet

Forandringsprocesser

Det er også vigtigt at vide, hvordan man tackler forandringsprocesser, da man som menneske konstant vil støde ind i forandringer – især på arbejdspladsen. At omstille sig nye forandringsprocesser kræver en del psykisk energi, og det er derfor en god ide på forhånd at vide, hvordan man bedst muligt klarer sig ud af forandringsprocesserne uden at blive psykisk udmattet.

About the Author