Pernille Fabricius – profil af nutidens erhvervskvinde

Pernille FabriciusErhvervskvinde med stort E – det kan man vidst godt tillade sig at sige, hvis man samtidig siger Pernille Fabricius. Med Pernille Fabricius har vi nemlig med en kvinde at gøre, som på hardcore vis har vist omverden, at det ellers så mandligt styrede erhvervsliv har brug for stærke, kloge og beslutsomme kvinder, akkurat som Pernille Fabricius.

Lige fra at Pernille Fabricius som ung studine stod med sine gymnasiepapirer, har Pernille Fabricius haft tårnhøje ambitioner for sig selv og sin fremtid. Efter gymnasiet påbegyndte hun sine studier, som skulle vise sig at være starten på det, som i dag er Pernille Fabricius’ sjæleplads, erhvervslivet. Copenhagen Business School på Frederiksberg tog kærligt imod den hårdtarbejdende og seriøse Pernille Fabricius. De kommende fem år knoklede Pernille Fabricius derudad og kunne til sidst kalde sig cand.merc.aud – men hvis man troede det stoppede her, ville man tage grueligt fejl. Siden da har Pernille Fabricius nemlig været i det store udland og har med årene fået papirer fra både Harvard Business School, hvor hun tog en MBA og fra University of Leicester med speciale i EU ret.

Et imponerende CV

En ting er billedet af den studerende kvinde, Pernille Fabricius, og noget andet er den karriere, hun har skabt sideløbende og især efter sine færdiggjorte studier. Pernille Fabricius er en kvinde, der har prøvet lidt af hvert, men hendes kompetencer inden for regnskab og revision, finansiering, vækst og internationaliseringsprocesser er taget hende forbi flere virksomheder, i hvilke hun har besiddet betydningsfulde poster.

Pernille Fabricius’ professionelle karriere tog for alvor fart i TMF Group og senre i 2005 som ”Group Financial Officier & Partner” i Tryghedsgruppen, hvor hun faktisk var helt til 2012 Og netop 2012 var hun CEO Mersk Group. Kort derefter blev Pernille Fabricius tilbudt en som i Tryghedsgruppen-lignende stilling i Topaz Energy & Marine.

Man kan sige, at hvis Pernille Fabricius havde været professionel fodbold, ville hun nok være hadet blandt mange fanskarer – men selvom hun har mange jobs i forskellige virksomheder på CV’et, så er det netop hendes snilde og kompetencer, der hende yderst velset i erhvervslivet. Pernille Fabricius har haft flere højtstående bestyrelsesposter, blandt andet i byggegiganten MT Højgaard, Silverfleet Capital og TPG Capital, i sidstnævnte som industriel rådgiver.

I 2015 kunne Pernille Fabricius således føje en ny titel til det i forvejen alenlange CV. Som bestyrelsesformand for den lille danske bureauvirksomhed SAFEonNET, der arbejder med at hjælpe virksomheder med deres omdømme online, og som står overfor en større internationaliseringsproces. Og til netop sådan en udvidelse på de globale markeder, er det vigtigt at have en stærk frontfigur, som også kan bakke projektet op økonomisk. Til dette formål var Pernille Fabricius det oplagte valg!

Det globale menneske Pernille Fabricius

Globetrotter er et prædikat som i særlig grad kan kædes sammen med Pernille Fabricius’ karriereambitioner og vilje til at præstere blandt en ellers mandsdomineret erhvervsverden.

Udover de tidligere omtalte studier i Storbritannien, har livet også sendt hende til De Forenede Arabiske Emirater samt Holland, hvor hun arbejdede i TMF Group. I TMF Group havde Pernille Fabricius både arbejdsplads i London og Amsterdam, og hun er siden aldrig vendt hjem til trygge Danmark igen.

Livet i udlandet og sat kulør på Pernille Fabricius’ karriereprofil. I dag er hun bosat med sin familie i London og har nok ingen planer om foreløbig at vende permanent tilbage til dansk jord. At være ekspert i internationaliseringsproces bevirker også, at Pernille Fabricius er nødt til at fastholde sit globale image og fortsat skabe kontakter i udlandet – noget som hun gør i stor stil!

Om fordomme og idealer

At være en højtrespekteret og anerkendt erhvervskvinde, får jo ofte nogle munde til at spørge, hvor hun samtidig kan være mor og opretholde et sundt familieliv. Et punkt, som Pernille Fabricius selv tidligere har kommenteret på, og som hun i øvrigt har et meget afslappet forhold til.

I 2002 udkom bogen ”Karrieremor – 12 kvinder om at forene jobambition og familieliv”, skrevet af Kira Milan. 12 kvinder bidrager hver med deres syn på den nutidige moderrolle, deriblandt også Pernille Fabricius. Blandt andet skriver Pernille Fabricius, at det for hende aldrig har været et problem at håndtere et normalt privatliv og et stressende arbejdsliv. Et eksempel fra bogen beskriver Pernille Fabricius, hvordan hun som daværende finansdirektør i GN Netcom var nødt til tage på arbejde, mens hun stadig var på barsel. Noget som hun aldrig har set som den store udfordring, for, ifølge Pernille Fabricius, kan børn være lige så lykkelige i samværet med andre søde mennesker, så længe de er klar over, at deres mor altid vil være der for dem.

Læs mere om Pernille Fabricius på hende personlige blog: pernillefabricius.com.

About the Author