Pulsoximetershop gør det nemt at tracke din puls

Før i tiden har man været nødsaget til at tage en blodprøve, hvis man ville have et indblik i iltmætningen i blodet. Det behøver man imidlertid ikke længere, da pulsoximeteret er kommet på markedet. Med dette kan du nemlig nemt måle både din puls og iltmætningen i dit blod, og det er der mange, der har gavn af.

Et pulsoximeter henvender sig især til folk med dårlige lunger eller med forskellige hjertesygdomme, for hvem det er særligt vigtigt nemt at kunne overvåge sig selv på alle tider af døgnet. Det er imidlertid også et redskab, der kan bruges i forbindelse med eksempelvis træning, og generelt kan det være godt at have et pulsoximeter i den veludrustede førstehjælpskasse. På den måde kan man nemlig nemt og hurtigt få et fornuftigt indblik i en persons tilstand og for eksempel se, om der er tegn på iltmangel i kroppen.

Med et pulsoximeter måler man iltmætningen i blodet, kaldet Sp02, og med de modeller, der findes i dag, kan man måle det med enorm nøjagtighed. Iltmætningen i blodet kan naturligvis maksimalt være på 100 %, og den skal helst være på over 95 %. Om den er dette, kan du nemt se med et pulsoximeter, som – hvilket navnet også antyder – desuden kan måle pulsen. Med et pulsoximeter får du altså et reelt indblik i kroppens tilstand, og det kan derfor være et virkelig godt redskab at have ved hånden i tilfælde af, at der skulle ske en ulykke.

Flere investerer i professionelt førstehjælpsudstyr

Generelt er der flere og flere virksomheder såvel som private, som vælger at investere i mere professionelt førstehjælpsudstyr, så de hurtigt kan hjælpe folk, der er kommet til skade. Førhen har man blot haft en lille kasse med plaster og forbinding, men i dag kan man mange steder finde både brandslukkere, hjertestartere og nu også pulsoximetre i førstehjælpsskabet.

Det skyldes naturligvis, at man i eksempelvis en virksomhed gerne vil være i stand til hurtigt at træde til, hvis en medarbejder skulle blive skadet eller få et hjertestop. I takt med at der er kommet mere fokus på dette, er der derfor flere og flere, der har investeret i forskellige former for førstehjælpsudstyr, som er langt mere avanceret, end man typisk førhen har set det. Derfor kan man i dag også nemt få fingrene i professionelt udstyr, som eksempelvis forhandles af tidligere ansatte i redningstjenester eller sundhedssektoren.

Et eksempel på dette er Pulsoximetershop.dk, som er startet af Henrik Juul Jensen, som er tidligere ambulanceredder. I dag har han valgt at fokusere på at hjælpe så mange mennesker som muligt gennem hjælp til selvhjælp og kurser i førstehjælp, og derfor har han blandt andet startet denne webshop, hvor man kan købe professionelle pulsoximetre. Hans mission er at hjælpe så mange mennesker som overhovedet muligt, og det mener han, han gør ved at give alle muligheden for at have professionelt udstyr ved hånden, så man nemt kan træde til, hvis behovet opstår.

About the Author