Vådrumsmaling – køb flot ny vådrumsmaling til dit badeværelse og andre vådrum

Vil du gerne male på toilettet så husk at bruge vådrumsmaling. Vådrumsmaling er en speciel slags maling, som kan modstå den fugt, som eksisterer i vådrum.

Vil du gerne male dit badeværelse, dit bryggers eller bagved dit komfur? I så fald, så skal du huske at anvende vådrumsmaling. Vådrumsmalinger er i denne forbindelse malinger, som er langt bedre end andre slags malinger til at ´overleve´ i våde rum. Maling til våde rum kan købes til fordelagtige priser hos en række online forhandlere af maling.

Hvad er vådrumsmaling?
Vand er en af de ting, som er meget hårde mod almindelige malinger. For at afhjælpe dette problem så kan du anvende vådrumsmaling i de områder af dit hus, som er i hyppig kontakt med vand, og som har et generelt fugtigt miljø. Dette vil især være tilfældet på badeværelser, ude i jeres bryggers eller på området bag et komfur.

Det er i denne forbindelse meget vigtigt at pointere, at vådrumsmaling ikke skal bruges på de områder, som kommer i hyppig, direkte kontakt med vand. For eksempel bør du ikke male din brusekabine med maling, selvom at den er en maling specifikt designet til vådrum. Hvis du alligevel vælger at male med maling inden i din brusekabine, så kan du forvente, at din maling relativt hurtigt begynder at skalde af.

Derudover kan du også anvende denne specielle slags maling bag din håndvask eller komfur i køkkenet. Fordelen ved dette er, at du får et dejligt blankt og glat felt, som du meget let kan gøre rent igen, efter at det ellers er blevet sprøjtet til med fedt og andre produkter i forbindelse med madlavning.

Skal malingen have glans eller ej?
I modsætning til så mange andre malinger, så vælger folk ofte en maling med glans til deres vådrum. Dette hænger sammen med, at vådrum jo ofte er lidt mørke områder, hvor der ikke kommer meget lys ind. I den situation skal man gøre så meget man kan for at sikre et lysere miljø, og en maling med glans er en af måderne at gøre det på.

Mange forhandlere anbefaler i denne forbindelse en maling med en glansfaktor på mellem 20 og 50 i forbindelse med vådrum. Tommelfinger-reglen er her, at jo mere fugt et givent område kommer i kontakt med, jo højere skal glansen være.

Så frem det bare er almindelige vægge i dit badeværelse, så kan du slippe afsted med en glans på 25. Hvis væggene kommer i kontakt med meget fugt eller direkte kontakt med vand, så kan en glans på helt op til 50 være den bedste løsning.

Hvad koster vådrumsmaling?
Maling til vådrum ligger på et niveau, som alle burde have råd til, hvis man kun maler sine vådrum måske hvert tredje eller fjerde år. Mange vådrumsmalinger kan i denne forbindelse købes til mellem 500 og 1000 kroner.

Hvad prisen præcist falder på afhænger af flere faktorer såsom: Malingens rækkeevne, malingens kvalitet, hvor godt den kan holde til at komme i kontakt med vand og til at blive rengjort.

Maling med et miljømærke
Når du skal ud og købe maling, hvad enten det er til vådrum eller andre overflader, så er det altid en god ide at købe maling med et miljømærke. Hold i denne forbindelse især øje med miljømærkerne Blomsten og Svanen, som er garanter for, at de malinger, du investerer i, ikke udøver unødvendig skade mod miljøet.

Svanen er et skandinavisk miljømærke, mens at Svanen er et europæisk miljømærke. Spørg i denne forbindelse din malerhandler om de har nogle malinger med disse eller andre miljømærker på lager.

About the Author