Ejerskifteforsikring

Hvad er en ejerskifteforsikring – og hvorfor er den så vigtig?

Har du en ejerskifteforsikring? Det er en rigtig god ting at have, hvis du vil købe ny bolig. Kun på den måde er du nemlig sikret imod, at du ikke kommer til at være økonomisk ansvarlig for skjulte skader på det nye hus. Selvom det ikke er din fejl eller din skyld, kan du nemlig komme til at stå med aben i sidste ende. Derfor kan det blive dyrt, hvis man sparer ejerskifteforsikringen væk. Har du overvejet at skifte din bolig ud med en ny, skal du altså læse med her. Læs også om Dansk Boligforsikring, som tilbyder både ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring.

Når man skifter bolig

Der kan være flere grunde til, at man vil købe ny bolig. Det kan være, at man er et ungt par, der har brug for mere plads til at stifte familie. Det kan også være, man er et ældre par, hvor børnene er flyttet ud, og man nu har alt for meget plads. Uanset hvad er det i de fleste tilfælde en velovervejet beslutning, når man sælger sit hus og går på jagt efter et nyt. At finde den helt rigtige bolig kan være noget af en opgave. Ikke mindst fordi man aldrig kan være helt sikker på, hvad man køber. Der kan være skjulte skader i fx fundamentet eller isoleringen, som man ikke opdager før senere hen. Og i dette tilfælde vil man være rigtig glad, hvis man inden købet har investeret i en ejerskifteforsikring.

Hvordan fungerer en ejerskifteforsikring?

Det er, når du står som køber, at du skal overveje at tegne en ejerskifteforsikring. Du kan kun investere i en ejerskifteforsikring, hvis sælger tilbyder det. Og det vil vedkommende i de fleste tilfælde gøre, da det ellers er ham eller hende, der står med ansvaret for skjulte skader på huset. Sælger vil samtidig tilbyde at betale halvdelen af den billigste ejerskifteforsikring. Selvom du vælger at tage en dyrere ejerskifteforsikring, er sælger stadig kun forpligtet til at betale halvdelen af det billigste. Derfor må du som køber betale differencen, hvis du vælger en dyrere ejerskifteforsikring. Og på den måde kan du forsikre dig selv mod en dyr regning for udbedring af skader på huset. Ejerskifteforsikringen løber i 5 år og dækker derfor skader, du finder eller opdager inden for dette tidsrum.

Hvordan bliver jeg dækket ind?

Måske tænker du, hvordan du bliver dækket ind med en ejerskifteforsikring. Det kan være forskelligt fra forsikring til forsikring, for selvom der forsikres efter samme lov, kan der være store forskelle fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Som udgangspunkt vil du dog være dækket mod skjulte skader, der ikke fremgår af el- eller tilsynsrapporten. Det kan være fejl, der er blevet lavet, da huset blev bygget eller renoveret. Er der kommet skader som følge af den slags, betaler din ejerskifteforsikring for udbedringen. Dog vil din ejerskifteforsikring ikke dække ”skader” eller mangler, der skyldes den tid, huset er blevet bygget i. Fx kan man forvente en fugtig kælder i et gammelt hus, og her dækker forsikringen ikke.

Hvordan vælger jeg den rigtige forsikring?

Det er altså tydeligt, at det er en rigtig god idé og vigtig ting at investere i en ejerskifteforsikring. Men hvordan finder man frem til den rigtige forsikring? Har du allerede et forsikringsselskab, kan du høre dem, om de tilbyder ejerskifteforsikringer. Men mange gange kan det også være en god idé at vælge et forsikringsselskab, der udelukkende beskæftiger sig med boligforsikringer. På den måde er man nemlig sikker på, at man ikke alene modtager en god service, men at de også kender til markedet og har orden i tingene. Det er derfor et godt udgangspunkt at gå efter, hvis man skal ud og investere i en ejerskifteforsikring.

Dansk Boligforsikring – udbyder af ejerskifteforsikring

Hvis du kan nikke ja til ovenstående: at finde et forsikringsselskab, der udelukkende beskæftiger sig med boligbranchen, så er Dansk Boligforsikring et bud. Dansk Boligforsikring har været i boligbranchen i rigtig mange år og har derfor også specialiseret sig i alt, hvad der hører herunder. De tilbyder selv to former for forsikringer: ejerskifte og sælgeransvars. De har således også masser af erfaring med at rådgive lige omkring disse forsikringer. Tag kontakt til Dansk Boligforsikring, hvis du vil vide mere om en ejerskifteforsikring eller har nogle konkrete spørgsmål, som du savner svar på.

About the Author