Vægmaling – køb loftsmaling eller vægmaling af en god kvalitet

Skal hjemmet friskes op så mal dine vægge og lofter. Loftsmaling og vægmaling kan købes til rimelige priser hos online forhandlere af maling.

Hvis huset er blevet lidt trist og kedeligt at se på, så er der mange forskellige måder at løse det på. En af de hurtige og billige, men stadigvæk effektive metoder er her at male dine lofte og vægge. Loftsmaling og vægmaling giver her dit hjem et nyt og mere friskt look, som gør det et mere behageligt sted for dig og dine gæster at være.

Loftsmaling
Loftsmaling er en speciel slags maling, som adskiller sig fra andre malinger. Når du skal ud og have investeret i en god loftsmaling, så er der forskellige faktorer, som du skal holde øje med.

Blandt nogle af de vigtigste kan her for eksempel nævnes:
–    Bør være refleksfri så du undgår generende refleksioner fra lys udefra
–    Bør kunne være i stand til at tørre hurtigt, gerne indenfor 2 timer
–    Har få lugte
–    Er venlig overfor dit indeklima
–    Har en god fylde- og dækkeevne
–    Kan overmales efter 24 timer
–    Har en god dækkeevne på omkring 6 til 8 kvadratmeter per liter

Vægmaling
Vægmaling er en anden slags maling end loftsmaling. Dog skal du holde øje med mange af de samme ting, når du er ude og finde en ny vægmaling.

Nogle af de vigtigste faktorer er for eksempel:
–    Har en god dækkeevne
–    Hæfter på en ikke-sugende bund
–    Er vaskbar
–    Tørrer hurtigt
–    Har få lugte
–    Er alkalifast

Alle disse forhold er vigtige, når du skal have fundet din vægmaling. Tag her en god snak med din farvehandler, så han er sikker på, hvilke karakteristika du er ude efter i din maling.

Indkøb af maling
Når du skal ud og have købt maling til loft eller vægge, så er det altid en god ide at starte sin søgen online. På internettet er udbuddet langt større end i traditionelle farvehandler. Dette gør, at priserne også bliver trykket ned, hvilket jo er godt nyt for dig som kunde.

Derudover gør det større udvalg, at du også har bedre mulighed for at finde lige præcis den farvenuance, som du er på udkig efter.

På internettet kan du finde to slags forhandlere. For det første så er der farvehandlere, som kun eksisterer online, og som du måske ikke har hørt om før. Derudover er der også alle de traditionelle farvehandlere, som også har almindelige butikker. Hos disse vil du ofte have mulighed for at foretage din bestilling over nettet, og så afhente din maling i deres lokale filial.

Hvad koster maling?
Priserne på væg- og loftsmaling svinger afhængig af, hvilken slags maling du køber. Ofte vil en ti-liters malerbøtte dog ligge et sted på mellem 400 og 600 kroner. Brug her noget tid på at scanne de forskellige farvehandlere for at finde frem til dit ønskede produkt til den bedst mulige pris.

Maling med et Svanemærke
Når du skal have fundet din maling, så kan du med fordel investere i maling med et Svanemærke. Svanemærket er i denne forbindelse et skandinavisk miljømærke, som viser, at den pågældende maling er en af de mest miljøvenlige malinger indenfor sin produktkategori.

Derudover indeholder Svanemærket også visse kvalitetsstandarder, så at du er sikker på, at din maling ikke blot er miljøvenlig, men også har en god fylde, ikke stænker og alle de andre ting, som vi forbinder med en god maling.

About the Author