Bedemand_Begravelses Service

5 gode grunde til at blive bedemand

De færreste går nok og drømmer om at blive bedemand. Men der er alligevel flere goder ved at tage erhvervet op. Læs her om, hvorfor man skal overveje at blive bedemand i Danmark.

En bedemand skal udøve god service

Selvom det kan lyder makabert, så er det givende at yde en god service som bedemand, når familie og venner siger deres sidste farvel. Det er en afsked, alle skal igennem, og det betyder meget for familie og venner, at det foregår på en god og professionel måde. Som bedemand har man ansvaret for, at alle får en god oplevelse og får sagt ordentligt farvel. Det kan lyde makabert, men alle skal på et eller andet tidspunkt deltage i en begravelse eller bisættelse – derfor er det vigtigt, at det foregår på en god og ordentlig måde.

 

Man møder forskellige mennesker

Som bedemand møder man mange forskellige mennesker, og man hører livshistorier fra mange verdener, der er anderledes end ens egen. Det sætter perspektiv på ens eget liv, når man hører om en krigsveterans lange liv, en enkes kamp alene med fem børn eller et barns alt for tidlige død. Man finder ud af, at selvom mennesker er meget forskellige, så er det de samme ting, vi bekymrer os om. Et lev vel levet indeholder ofte familie, venskaber og kærlighed. Både til familiemedlemmer og kærester eller ægtefæller. Som bedemand oplever man, at det værste man kan føle i slutningen af sit liv, er fortrydelse. Lige meget hvor pinligt det end måtte være, så fortæller mange, at fortrydelse er den værste følelse.

Det er et taknemmeligt arbejde

Man får også en følelse af taknemmelighed som bedemand. Selvom det kan være hårdt og til tider mørkt at arbejde i branchen, så møder man mange mennesker, der bekræfter, at ens arbejde har betydning. Når man mister en kær ven eller familiemedlem, har man ofte svært ved at stå for begravelse, bisættelse, kiste eller urne. Her hjælper man som bedemand alle involverede ved at arrangere det vigtigste.

Man lærer om døden

Bedemænd får også nært forhold til døden. For mange kan døden være en umenneskelig stor størrelse, man for alt i verden undgår. Men sikkert er det, at alle stifter bekendtskab med det før eller siden. Som bedemand får man et sundt forhold, der i sidste ende kan hjælpe pårørende til at komme videre og forstå.

Tags :

About the Author