Chai latte er en sanselig smagsoplevelse – prøv chai latte i dag

Chai-te er en ældgammel te, som stammer fra Indien og Pakistan. Det er en te, der har vundet stort indpas i den europæiske kultur, og den kan både drikkes med vand og mælk. Mælkeudgaven kaldes chai latte og er højt elsket af danskerne.

Hvordan laver man en chai latte?

Mange mener, at chai-te smager lidt af jul, hvilket skyldes kombinationen af ingredienser. Chai-teen laves af sort te, og er en meget krydret te. Blandt ingredienserne er kanel, kardemomme, nelliker, ingefær, anis og laurbærblade at finde, hvilket netop giver teen sin krydrede og ”julede” smag.

Man kan som sagt både drikke chai-te med vand og mælk, men vælger man at lave en chai latte, får man en yderst velsmagende og cremet kop te. Det er en smagsoplevelse, som man kun oplever ved denne drik.

Der er mange forskellige måder at lave sin chai latte på. Først og fremmest kan man springe over, hvor gærdet er lavest og købe sig en chai latte på en café. Er man mere til det hjemmelavede, så kan man sagtens lave teen helt fra bunden af. Kort sagt blander man ovenstående ingredienser og koger dem op sammen med mælk og vupti, så har man en lækker og cremet kop te.

Har man ikke mulighed for at købe sig til en chai latte, og har man ikke tid til selv at lave den fra bunden af, så er der en sidste mulighed. Da det er blevet rigtigt populært for den almindelige befolkning at lave chai-te i hjemmet, så kan man nu få et rigtigt stort udvalg af chai-pulver, eksempelvis fra David Rio, som kan købes her.

David Rio er en eftertragtet chai-pulver producent, hvilket først og fremmest skyldes de mange forskellige varianter, man kan købe. Her kan man eksempelvis købe chai-pulver med et twist af vanille eller mango. Pulveret fås desuden i mange forskellige størrelser, herunder i en enkelt portion, en mindre bøtte eller en meget stor bøtte til dem, der jævnligt drikker chai latte.

Pulveret kan også blandes op med vand, men for at få den mest optimale smagsoplevelse vælger mange at blande det med mælk, da det som sagt giver en utrolig cremet, men dog let, te, som er fuld af smag. Chai latten er ved at erstatte den velkendte kaffe latte, og det kan vi faktisk godt forstå.

About the Author