Dansk Boligforsikring, bolighandel

Hvordan kommer du helskindet igennem bolighandlen?

Hvad end du er førstegangskøber eller har lang erfaring på boligmarkedet, er det vigtigt at komme trygt igennem bolighandlen. Der er mange måder, du kan få hjælp til at komme igennem diverse processer og steps, således at forvirringen bliver reduceret. Én af de nemmeste og mest overskuelige måder er ved at indhente information og guides på nettet. Det lyder måske meget basalt, men det kan være en rigtig god måde at komme igang, samtidigt med at du sparer på pengepungen. Dansk Boligforsikring – et boligforsikringsselskab – kommer med gode råd til boligkøbet.

Dansk Boligforsikring møder i dagligdagen rigtig mange mennesker, som er i gang med at realisere deres drøm om fast ejendom. Derfor kender selskabet også udemærket de steder, hvor skoen kan trykke, og hvor man som kommende boligejer måske har brug for lidt ekstra information. Følgende punkter er gode at have en mente under bolighandlen:

De forskellige steps i bolighandlen

Noget af det første, I skal foretage jer, hvis I overvejer at investere i en bolig, er at arrangere et møde i banken. Her skal I sørge for at forberede nogle ting, inden I møder op. Spørg altid rådgiveren, når I aftaler møde, hvad det præcist er, I skal forberede. Det kan nemlig variere fra bank til bank. Mødet i banken sætter ramme for, hvor meget I kan låne for og hjælper jer derfor med at gøre boligjagten langt mere fokuseret og hensigtsmæssig.

Når I finder den rette bolig, skal I være meget obs på, hvad der står i tilstandsrapporten. I skal ligeledes sørge for at nærlæse alle punkter. Den vedhæftede hustypebeskrivelse er vejledende for, hvad der er kendetegnende for jeres type af bolig. Den er altså også vejledende for, hvad der ikke vil være dækket af en ejerskifteforsikring. Dansk Boligforsikring understreger, hvor vigtigt det er at læse dette, således at du som forsikringstegner ikke vil få urealistiske forventninger.

Ejerskifteforsikringen – vigtige pointer

Hvis I så har fundet drømmehuset, sælger har udformet tilstandsrapport (og resten af forholdene i huseftersynsordningen), I har nærlæst punkterne, og I er klar til at skrive under. Så kommer spørgsmålet om, hvorvidt I skal tegne en ejerskifteforsikring eller ej. Selvom det er sælger, der indhenter tilbud, er det altid jer som købere, der beslutter, 1) om I vil tegne forsikringen og 2) hvilket et selskab, I vil tegne den hos.

Dansk Boligforsikring er ét af selskaberne, der udbyder ejerskifteforsikringen. De råder altid folk til at undersøge grundigt, hvilket et selskab de er trygge med, og hvad forskellen er på de forskellige udbydere. Selvom dækningen er lovbestemt, er der forskelle. Disse forskelle bør du undersøge. Der kan også være forskel på selvrisiko og ikke mindst forsikringspræmien. Hvis du vælger en dyrere ejerskifteforsikring, end den sælger har indhentet tilbud på, er sælger kun forpligtet til at betale halvdelen af den oprindelige.

I skal huske, at ejerskifteforsikringen skal være tegnet før overtagelse. Ellers vil den ikke være gyldig. I bør også fra start afklare, om I ønsker en basis eller en udvidet dækning. I det lange løb vil det være billigere at vælge den udvidede dækning fra starten, fremfor blot at forlænge inden ejerskifteforsikringen udløbsdato.

Dansk Boligforsikring ønsker de kommende boligejere held og lykke med handlen.

About the Author