Print med enten blækpatroner eller lasertoner

Der er mange, der hver dag bruger printere i deres hverdag. Dette gælder både som en del af folks private og erhvervsmæssige hverdag. Papirer bliver hele tiden cirkuleret i mange kredse, fordi det er en god måde at formidle informationer, der er nemme at læse for modtageren og samtidig lige til at arkivere til senere brug. Også mange institutioner, som kommuner og skoler, gør brug af printere, og fælles for alle disse er, at de enten trykker bogstaver på papiret ved hjælp af blækpatroner eller lasertoner.

Print med blækpatroner er den metode, der i mange år har været den mest populære. En blækpatron består af et hylster, der indeholder sort blæk eller blæk til blanding af de fleste farver på CMYK skalaen. Denne monteres så inde i printeren, og kan bruges et godt stykke tid, naturligvis afhængigt af, hvor meget man bruger trykkemaskinen og til hvad.

Lasertoner er en nyere opfindelse, og laver tryk på en helt anderledes måde end patroner med blæk. Med lasertoner udnytter man nemlig en bestemt teknologi til at lade elektriske ladninger påføre tonepulver til papiret. Denne teknologi er mere miljøvenlig og moderne, men også endnu lidt dyrere end den traditionelle metode, omend dette med tiden sikkert vil blive omgået af en konstant udvikling på området. Printere der gør brug af lasertoner ses flere og flere steder, og mange kendte producenter, som HP, Epson, Brother og Dell, fremstiller allerede såkaldte laserprintere, der netop bruges specifikt til dette formål.

Blækpatroner er ligeså brugbare som lasertoner

Det er svært at pege på den bedste løsning mellem enten blækpatron eller lasertoner. Blækpatroner er billige, men skal også skiftes også, og man kan have det problem, at det trykte papir skal tørre lidt inden man kan ligge dem oven på hinanden, for ellers kan trykket blive tværet lidt ud. Lasertoner er til gengæld en lidt mere avanceret og dyrere teknologi, men det vil helt sikkert med tiden blive billigere og nemmere at bruge, i takt med at der kommer flere og flere modeller af printere på markedet.

Heldigvis er der mange producenter af trykkemaskiner om buddet, så man kan altid gøre et godt køb, både på selve apparatet, og på sådan noget som billige blækpatroner og billig lasertoner. Det kan købes i mange lokalforretninger, som isenkræmmere, boghandlere og elektronikbutikker, så der er mange muligheder for at sammenligne priser på lige det blæk, man har brug for. Alle denne slags butikker findes jo også i mange tilfælde online, hvilket tilføjer en yderligere dimension til ens chancer for at finde rimelige og overkommelige priser på blækpatroner og lasertoner. Det behøver ikke være nogen dyr forretning at printe på masser af papir, både i hjemmet og på arbejdspladsen, hvis bare man gør sig umage for at foretage fornuftige indkøb. Noget som man bruger så ofte, skal man jo også helst føle, at man får til fornuftige priser, ellers kan det hurtigt blive en lang dag.

About the Author