Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Hvad dækker en ejerskifteforsikring? Det kan du blive klogere på her

Hvad dækker en ejerskifteforsikring? Det kan faktisk være svært at give et entydigt svar på. Det ville være rart, hvis man bare kunne spørge ”hvad dækker en ejerskifteforsikring?” og få en liste over de tilfælde, hvor en ejerskifteforsikring går ind og dækker. Dog er virkeligheden sjældent så simpel, som vi godt kunne tænke dig. Hvad en ejerskifteforsikring dækker kommer meget an på, hvilken ejerskifteforsikring du har, og hos hvilket forsikringsselskab. Selvom ejerskifteforsikringer som udgangspunkt dækker efter den samme lov, kan der nemlig være store individuelle forskelle fra selskab til selskab. Og desværre er det ikke altid sådan, at den dyreste forsikring har den bedste dækning. Derfor bør du spørge forskellige sikringsselskaber: ”Hvad dækker en ejerskifteforsikring”, inden du tegner den første, den bedste forsikring.

Skjulte skader – men hvad dækker det over?

Man får ofte af vide, at en ejerskifteforsikring dækker over skjulte skader på ens nye bolig. Men skjulte skader er et vidt begreb, som kan omfatte mange forskellige ting. Derfor bør man altid være sikker på, hvad ens ejerskifteforsikring dækker, inden man tegner netop den forsikring. De store forskelle gør nemlig, at ens valg af ejerskifteforsikring i sidste ende kan have betydning for, om man bliver dækket. Da erstatninger på en ejerskifteforsikring sjældent ligger på beløb under 50.000 kr., er det vigtigt at spørge ”hvad dækker en ejerskifteforsikring?”. Kun på den vis kan man nemlig være sikker på, at man ender med det rigtige valg af ejerskifteforsikring, så man er godt dækket ind, hvis man skulle være så uheldig at finde hidtil skjulte skader på ens nye bolig.

Gør altid dit forarbejde med din forsikring

Det er altid vigtigt, at man sætter sig ind i sin forsikrings vilkår og dækninger samt læser alt det med småt. Det er især vigtigt med ejerskifteforsikringer, både fordi forskellene er så store, og fordi det som oftest er store regninger, der er tale om. Hvis man vil undgå ubehagelige overraskelser og regninger, som man havde troet, ejerskifteforsikringen dækkede, skal man altså gøre sit forarbejde. De fleste forsikringsselskaber har alle deres vilkår, regler og dækninger liggende tilgængelige online. Derfor kan forsikringsselskabets hjemmeside være et godt sted at starte for dig, der tænker, ”hvad dækker en ejerskifteforsikring?”. Det er nemlig her, du får det endelige og entydige svar på, hvad netop denne ejerskifteforsikring går ind og dækker. Også for din egen skyld er det en god idé at sætte sig ind i forsikringens dækning, så man ikke bliver skuffet og føler sig dårligt behandlet, hvis en skade på huset mod forventning ikke er omfattet af forsikringen. Du kan med fordel også læse om forsikringsselskaberne på diverse infosider – eksempelvis crunchbase. Her er flere forsikringsselskaber præsenteret.

En udvidet ejerskifteforsikring dækker mere

Vil du have en dækning ud over det sædvanlige? Så skal du være opmærksom på, at man også kan vælge at få en udvidet ejerskifteforsikring. Som det ligger i ordet ”udvidet”, er det en mere omfattende forsikring, der dækker mere end basismodellen. Hvis man vil være sikker på, at man bliver dækket af sin ejerskifteforsikring, kan man altså overveje at tegne en udvidet ejerskifteforsikring i stedet. Ikke alene dækker den 10 år frem for 5 år, men den dækker også skader på grunden frem for boligen alene. Derfor er det et godt valg, hvis man vil være sikker på, at ens ejerskifteforsikring dækker så mange af de potentielle skjulte skader som muligt. Er man bange for, at ens ejerskifteforsikring ikke dækker nok, kan det være det værd at se nærmere på dækningen af en udvidet ejerskifteforsikring.

Kontakt selskabet og spørg: Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Når det kommer til valg af ejerskifteforsikring, kan man ikke være for sikker. Derfor kan det godt betale sig at kontakte det enkelte selskab, hvis man vil have svar på sit spørgsmål: ”Hvad dækker en ejerskifteforsikring?”. Det sikrer, at dine forventninger er afstemt med forsikringsselskabet, og at der ikke kommer nogen grimme overraskelser hen ad vejen. Hvis man ikke synes, at man får ordentligt svar på sit spørgsmål på internettet, kan det være en god måde at få helt styr på det. Det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig, at man ender op med den rigtige forsikring og bliver dækket, hvis der findes en skjult skade på ens bolig. Da det er nødvendigt med en ejerskifteforsikring i intet mindre end hver 5. bolighandel, er det vigtigt, at man har svar på sit spørgsmål: ”Hvad dækker en ejerskifteforsikring?” Det kan derfor være en idé at kontakte det enkelte selskab, inden man køber sin forsikring.

About the Author