Gode råd ved boligkøb: Boligadvokat og advokatforbehold

Overvejer du at købe en bolig, så er der flere ting, der er nødvendige at vide i forhold til at få mest ud af boligkøbet. Først og fremmest er det en rigtig god ide at kontakte en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at gennemgå de juridiske papirer i forbindelse med købet. PÅ den måde sikrer du dig, at købet er godkendt af en professionel boligadvokat, der har forstand på lige netop boligkøb.

En af deadvokatforbehold - boligadvokat helt klare fordele ved at søge rådgivning hos en boligadvokat er, at man kan spare sig selv for de ekstraomkosninger, der er forbundet med et fejlkøb eller en bolig, hvor der skal laves en masse arbejde, før det er beboeligt. Dette har langt de færreste svært ved at gennemskue, og ofte lader den øvrige fornuft sig overskygge af glæden ved den udadtil “perfekte” bolig. Derfor er det en rigtig god ide at have et par professionelle øjne på den kommende bolig i form af en boligadvokat.

Advokatforbeholdet

Som boligadvokaten også vil fortælle dig, så findes der noget, der hedder “advokatforbehold”, som er uhyre vigtigt i forhold til køb af bolig. Hvorfor er et advokatforbehold så vigtigt, og hvad er det egentlig for noget?

Et advokatforbehold er det forbehold, der gør, at du som køber ikke må skrive under på købsaftalen, før du har talt med din boligadvokat, som har kigget samtlige dokumenter forbundet med boligkøbet igennem. I advokatforbeholdet får du som køber en frist til at komme med indsigelser til købsaftalen. Der er her som regel tale om tre til seks hverdage, men her er der mulighed for udskydelse.

Advokatforbeholdet skal skrives ind i købsaftalen og skal være beskrevet nogenlunde som her.

Købers situation uden advokatforbehold

Har både køber og sælger skrevet under på købsaftalen, og har du ikke fået tilføjet advokatforbeholdet, er den eneste måde, køber kan komme ud af handlen igen ved at bruge fortrydelsesretten, der koster 1 % af købssummen, som skal betales til sælger. 1 % lyder måske ikke af meget, men ved boligkøb er der som regel tale om store summer, hvorfor 1 % hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Ved en bolig til 1 million skal der betales 10.000 kr. ved fortrydelse, og det er penge, man aldrig vil få igen. Så derfor rådes du som køber til at kontakte en boligadvokat, der kan indsætte et advokatforbehold i købsaftalen.

About the Author