Advokatfirma: Om mediation, konkurs og virksomhedsoverdragelse

Rigtig mange danskere har en drøm om at starte sin egen virksomhed og leve et helt igennem selvstændigt liv, hvor man er sin egen chef. I den forbindelse ser vi i dagens artikel nærmere på nogle væsentlige begreber, som er vigtigt at kende til i tilværelsen som selvstændig. Vi ser blandt andet nærmere på, hvad mediation er for noget, hvordan man forholder sig til en konkurs, og endeligt ser vi nærmere på, hvordan en virksomhedsoverdragelse foregår. Derudover ser vi nærmere på vigtigheden af at have en advokat tilknyttet virksomheden, og vi giver også en anbefaling af et advokatfirma til dig, der endnu ikke har haft held med at finde en dygtig advokat. Har du en drøm om at være selvstændig, eller er du måske allerede i fuld gang med at udleve denne drøm, så kan du finde nyttig information og gode råd i denne artikel.

Lad os starte med at se nærmere på vigtigheden af at have en dygtig advokat tilknyttet sin virksomhed.

Samarbejdet med din advokat

Som virksomhedsejer er det nødvendigt at have et samarbejde med en advokat. Det kan ske, at der går lang tid imellem, at man har brug for advokaten, men driver man sin egen virksomhed, kan man ikke komme udenom at hyre en advokat, som man kan kontakte, når der opstår juridiske problemer.

Første gang du har brug for at stifte bekendtskab med en advokat er allerede i opstartsfasen af at grundlægge din virksomhed. Du bør forhøre dig hos en advokat om, hvilken virksomhedsform der vil passe sig bedst i forhold til din virksomhed, og i forbindelse med stiftelsen kan advokaten sørge for, at alle juridiske aspekter er i orden og bliver overholdt.

Derudover har du brug for en advokat til at udarbejde ansættelseskontrakter, lære om ansættelsesvilkår og meget andet. I nogle tilfælde vil det være muligt at starte egen virksomhed op uden brug af advokat, men taget i betragtning af den mængde tid det vil tage dig at sætte dig ind i det hele selv, kan det ikke betale sig at undlade at have en advokat med på sidelinjen, og da du alligevel sandsynligvis får brug for en advokat senere, kan det ikke betale sig ikke at have en advokat med fra starten.

Mediation – konfliktmægling

Når du er nået så langt, at du har oprettet din virksomhed, og du skal til at ansætte medarbejdere, du har startet virksomhed med en partner, eller du begynder at få kunder, så vil du på et tidspunkt støde ind på begrebet “mediation”, som er en form for konfliktmægling.

Mediation er en alternativ form for konfliktmægling, som foregår således, at en såkaldt mediator bruges til at finde en løsning på den pågældende konflikt, der måtte opstå. Det kan eksempelvis være, at at der er opstået uoverensstemmelser mellem dig og din partner. Mediator skal være fuldstændig neutral og upartisk  i sagen, og de involverede parter skal frivilligt gå med til mediationen.

Alle oplysninger der kommer frem under selve mediationen er underlagt fortrolighed. Det vil sige, at hverken advokater, parter eller mediater må videregive de oplysninger, der kommer frem under en mediation.

Læs mere om mediation her.

Er du ved at gå konkurs?

Som virksomhedsejer kan man både opleve op og nedture, og det gælder både på det forretningsmæssige og det økonomiske plan. Har du ikke mulighed for at betale dine regninger, så bør du overveje at begære om konkurs.

Når en virksomhed går konkurs, er der en del juridiske aspekter, der skal være på plads, og her kan din advokat hjælpe dig. Processen i forbindelse med en konkurs er meget kompliceret, og det kan derfor være en god ide at overlade det til en advokat, der rent faktisk har forstand på konkurser.

Læs mere om konkurs.

Virksomhedsoverdragelse

Ønsker du i stedet for at erklære dig konkurs at videreføre din virksomhed til en, der gerne vil opkøbe virksomheden, kan du foretage en virksomhedsoverdragelse.

En virksomhedsoverdragelse kan være en stor beslutning, da man på den måde altså vinker endeligt farvel til den virksomhed, man har lagt timer og penge i at grundlægge og opbygge.

Fordelen ved en virksomhedsoverdragelse er, at den nye ejer overtager alle virksomheds forpligtelser, og derfor kan virksomheden i realiteten fortsætte, som du slap den. Du bevarer altså det, du med tid, penge og kræfter har skabt, og historien fortsætter – dog med en anden ejer end dig selv.

Ved en virksomhedsoverdragelse er der, ligesom med konkurs, mange juridiske aspekter, der skal være på plads, og her kommer din advokat endnu en gang ind i billedet.

Find din advokat hos advokatfirma Ret&Råd

På nuværende tidspunkt er det sandsynligvis gået op for dig, at uanset om du skal starte, drive eller lukke en virksomhed, så er det nødvendigt at have en advokat ved hånden, og det skal helst være en advokat, der kender til virksomheden i forvejen. Derfor kan det betale sig konsekvent at bruge den samme advokat under hele forløbet – eller i hvert fald bruge det samme advokatfirma.

Skulle din advokat stoppe, kan din sag nemlig nemt overdrages til en anden advokat i samme advokatfirma, og dermed slipper du for besværet med at sætte en ny advokat ind i sagen. Her er Ret&Råd advokatfirma er et oplagt valg.

Advokatfirmaet kan nemlig både bruges i privatlivet, hvis du eksempelvis skal bruge en boligadvokat i forbindelse med en bolighandel, og i dit liv som selvstændig erhvervsdrivende. På den måde kan du slå to fluer med ét smæk og nøjes med kun at have kontakt til et og samme advokatfirma.

Ret&Råd er eadvokatfirmat af landets største advokatfirmaer og er en sammenslutning af ca. 40 advokatfirmaer med i alt knap 400 medarbejdere fordelt i hele landet. Derfor kan du kontakte dit advokatfirma Ret&Råd, uanset hvor i landet du befinder dig.

 

About the Author