Historien bag den amerikanske designer Eames og hans mange værker

Charles Eames er en af Amerikas mest kendte designere genne tiden, og i dag er hans møbler blandt de mest efterspurgte, når der holdes auktioner rundt omkring i verden. Igennem sit liv oplevede han flere udfordringer, da mange af hans designs var yderst avancerede for sin tid.

Igennem sine designs har Eames bidraget utroligt meget til moderne arkitektur og møbeldesign, hvilket også ses igennem den store internationale opmærksomhed, der altid har omgivet ham. Samme med sin kone skabte han innovative design, der havde til hensigt både at være banebrydende og funktionelle.

Op igennem 40’erne, 50’erne og 60’erne skabte Charles og Ray Eames samme et utal design, og under krigen designede de benskinner, bårer og eksperimentelle svæveflyskaller til den amerikanske flåde – alt sammen i krydsfiner, hvilket var ret uset for den tid. I 1946 begyndte Evans Products at producere parrets forskellige møbler, særligt stole, i formbøjet træ, der af mange blev opfattet som ”århundreds stol”. Specielt den meget indflydelsesrige arkitektoniske kritiker Esther McCoy var meget begejstret for parrets stole.

Senere hen blev produktionen af Eames’ møbler overtaget af Herman Miller Inc., der stadig i dag er firmaet bag produktionen i USA. I Europa er det et andet firma, der står bag produktionen.

Eames søgte hele tiden mod mere innovative design, hvilket i 50’erne resulterede i forskellige stole støbt plastik og fiberglas, hvor særligt deres ”Lounge Chair” blev meget kendt. Selvom parret er mest kendte for deres mange design, så producerede de desuden mange kortfilm op igennem 50’erne med stor variation i emnerne. Deres mange indgange til kunst og design er et bevis på, hvor stor betydning Charles og Ray Eames havde og stadig har for designverdenen.

About the Author