Paradentose: Hvilke muligheder har du for at få implantater?

Lider du af paradentose, eller kender du måske nogle, der gør? Så kan det være en god ide at læse videre og lære lidt mere om sygdommen samt hvilke muligheder du har for at få implantater, hvis du skulle være så uheldig at miste en eller flere tænder.

En af konsekvenserne ved paradentose er nemlig, at man i værste tilfælde kan miste en eller flere af sine tænder, og det kan hurtigt løbe op i en stor sum penge. Der er derfor mange, der ikke har råd til at få sat implantater i munden, og de mister dermed livskvalitet.

De mister deres livskvalitet i den forstand, at de har svært ved at spise og drikke, som de plejer at gøre. Har man ingen tænder, og har man ikke råd til at få sat implantater ind i stedet, kan det være svært at tygge sig igennem et helt almindeligt måltid. Det kan desuden være smertefuldt, når man indtager væske, hvis man har paradentose.

Et andet aspekt er at hvis man hverken har tænder eller implantater, så ser man forfærdelig ud, og mange har oplevet, at de ikke har kunne se sig selv i spejlet længere. Det er klart, for vores tænder fuldender jo billedet, og mange har den ide, at de ikke længere ser smukke ud på grund af deres paradentose.

Det resulterer i, at man til sidst ikke længere har lyst til at se nogle, til at forlade sit hjem etc. Det kan resultere i en ekstrem ensomhed, og det er derfor utrolig vigtigt, at de pårørende gør alt for at skrabe penge sammen til nogle implantater, hvis man skulle være så uheldig at få paradentose.

Paradentose er desværre en sygdom, som langt de fleste i dag lever med, og har man ikke implantater, kan det altså være en forfærdelig sygdom at leve med.

Er du bekymret for, at du måske selv har paradentose, eller kender du nogle, der har sygdommen, så kontakt din tandlæge hurtigst muligt. Din tandlæge kan hjælpe dig med at afgøre, hvorvidt du har sygdommen samt hvor langt henne i forløbet, du er.

Din tandlæge kan ligeledes gøre dig klogere på dine muligheder angående implantater og andre mulige løsninger. Endeligt kan din tandlæge være med til at give dig lidt mere ro omkring din paradentose, og du kan eventuelt også høre om, hvad priserne er på implantater og gøre dig nogle økonomiske overvejelser i den forbindelse.

About the Author