Rødvin og hvidvin – Hvorfor drikker vi mennesker så meget alkohol?

Når man skal til festlige begivenheder, som eksempelvis fødselsdag og fest, så er der næsten altid vin og anden spiritus involveret. Det er især rødvin og hvidvin, der bliver drukket i store mængder, og det skulle have den effekt, at vi mennesker bliver mere glad, kommer i bedre stemning og bliver lidt mere løsslupne, end vi ellers ville være tilbøjelige til at være.

Mange er af den overbevisning, at der altid skal være alkohol involveret, når man skal hygge sig eller feste. Det er forståeligt nok, da man som sagt hurtigt kommer i god stemning, og mange får mod til at snakke med nogle, de normalt ikke ville turde at snakke med.

Alligevel kan det undre, hvorfor denne tildens med rødvin, hvidvin, øl og anden alkohol i lange baner skal være en obligatorisk del af det at have det sjovt. Det er ikke længere muligt at have det sjovt uden at sidde med et glas rødvin, og det er en foruroligende tildens.

Hvad blev der af de tider, hvor man sagtens kunne more sig og have det sjovt uden at være beruset? De findes desværre ikke rigtig længere – der er i hvert fald langt imellem dem.

Det sker også tit, at nogle personer vælger at tage til fest uden at drikke, men på grund af gruppepres og manglende respekt for deres valg fra omverdenen gør, at de alligevel ender med at drikke et glas hvidvin eller to.

Når det så er sagt, er det videnskabeligt bevist, at det er sundt at drikke et glas vin om dagen. Det gælder både rødvin og hvidvin. Rødvin og hvidvin har nemlig en sund virkning på kroppen og dens organer, men alligevel er det dog vigtigt at huske at begrænse sig til denne mængde rødvin og hvidvin.

Det går hen og bliver farligt, når man drikker mere end de 7 anbefalede genstande om ugen for kvinder og 14 genstande for mænd. Det kan både være sundhedsskadeligt og i værste tilfælde kan man risikere at blive så afhængig af at drikke rødvin eller hvidvin, at man faktisk går hen og bliver alkoholiker.

Husk derfor altid at drikke med måde. Selvfølgelig kan du drikke et glas rødvin eller hvidvin eller to, når du er til fest, middagsselskab eller andet, men husk samtidig at du også kan have det sjovt uden at være påvirket af alkohol.

About the Author