Øjenlæge

En øjenlæge hjælper dig til skarpt syn

Der er ikke meget, der er så godt som det at have et skarpt syn. Har man først prøvet at have svagt eller dårligt syn, ved man, hvor meget det betyder for ens livskvalitet, at man kan se skarpt uden at skulle gøre noget for det. Selvom briller og kontaktlinser gør hverdagen nemmere for mange hver eneste dag, er det ofte nogle ting, man hellere ville være foruden. Forestil dig bare at gå ud i regnvejr med briller på eller komme til at glemme kontaktlinser, når man skal på ferie. Derfor er der mange, der savner deres skarpe syn, når synet bliver dårligere. Men der er ingen grund til at fortvivle, hvis man savner en hverdag uden briller og kontaktlinser. En øjenlæge kan nemlig hjælpe med at give dig dit skarpe syn tilbage.

Dårligt syn bliver mere udbredt

Hvis du sidder i toget, går rundt i en butik eller et andet sted med mange mennesker, så prøv at se dig omkring. Det er faktisk overraskende mange, der i dag er afhængige af briller for at kunne se i hverdagen. Faktisk viser en undersøgelse, Synoptik har lavet, at hele syv ud af 10 dagligt bruger briller eller kontaktlinser. Det svarer til ca. 2,9 millioner danskere. Tidligere var det mest ældre mennesker, der skulle bruge hjælp til at se. I dag er der dog også en del børn og unge, som får konstateret nedsat syn. Hvis du er enten nærsynet eller langsynet, er du altså langt fra alene. Men det betyder ikke, at det ikke er irriterende, at man skal bruge kontaktlinser og/eller briller til hverdag.

Briller og kontaktlinser kan være generende

Briller er gode, når man skal bruge hjælp til at se. Men de kan også være i vejen. Fx oplever mange, at de dugger, hvis man åbner ovnen eller kommer ind i et varmt lokale, efter at have været udenfor i koldt vejr. Samtidig kan de være i vejen, hvis man gerne vil ligge på siden, give en anden et kram eller noget helt tredje. Det kan også være nødvendigt at bruge flere forskellige briller med varierende styrke, alt efter om man skal se langt eller kort. Fordi briller kan være generende, er der mange, der går med kontaktlinser. Kontaktlinser er dog heller ikke helt problemfrie. Nogle øjne kan simpelthen ikke tåle kontaktlinser, og for en del kan de være svære at bruge. Selv hvis det fungerer, er det ikke sundt at bruge kontaktlinser for ofte, da man lægger et ”låg” på øjet.

Hvad er alternativet?

Hvis man opdager, at man har dårligt syn, vil man mange gange være tilbøjelig til at tænke ”sådan er det”. Man vil være tvunget til at bruge briller og kontaktlinser og vil kun blive mere afhængig, efterhånden som synet bliver dårligere. For kun ganske få år siden var dette en selvfølge, når synet begyndte at blive dårligere. Det er det ikke længere. Vi lever i en verden, der udvikles konstant, og det gælder ikke mindst inden for lægevidenskaben og kirurgien. I dag er det faktisk muligt at udføre en øjenoperation, der giver dig dit gode og skarpe syn tilbage. Hvis du drømmer om en hverdag, hvor du ikke behøver have kontaktlinser eller briller på dig hele tiden, er det altså en mulighed, der er værd at overveje.

Få en laser øjenoperation hos erfaren øjenlæge

Det har nu været muligt at få en laser øjenoperation til bedre syn i nogle år. På den korte tid er øjenkirurger allerede blevet utroligt meget bedre. Derfor er risikoen for et dårligt resultat eller en fejlslagen operation langt mindre, end det var tilfældet i begyndelsen. Alligevel er det en god idé at vælge en øjenlæge, der har erfaring på området. For når man gør noget mange gange, bliver man god til det. Og vælger du en øjenlæge, der er specialiseret i netop laser øjenoperationer, er der langt større sandsynlighed for, at du får en god oplevelse og ikke mindst dit skarpe syn tilbage.

Peter Brincker er ekspert i øjenoperationer

Det er vigtigt, at man får et godt resultat, når man får foretaget en øjenoperation. Hvis det først er gået galt, er det ikke kun katastrofalt for patienten, men det kan også være svært at rette op på det. Peter Brincker er en erfaren øjenlæge, der er ekspert i netop øjenoperationer. Han har tidligere haft sin gang på Frederiksberg hospital og Rigshospitalet og har i dag sin egen praksis i Charlottenlund. Her hjælper han mange danskere med at få deres skarpe og gode syn tilbage, så de kan være fri for at skulle bruge briller og kontaktlinser hver dag. Hvis du også gerne vil have friheden til at kunne vågne op hver dag, åbne øjnene og have et skarpt syn med det samme, er det altså en mulighed, der er værd at overveje.

About the Author