Et nyt tag med solcelleanlæg sænker energiforbruget drastisk

Et nyt tag kan hjælpe med at holde forbruget af energi nede, til gavn for både miljø og pengepung. Foruden den højere isoleringsevne, der automatisk følger med et efterisoleret nyt tag bestående af moderne materialer, kan det anbefales at kigge på fordelene ved at etablere solcelleanlæg på taget.

Regeringens klimakommission offentlig gjorde sin rapport i 2010. Heri bestemtes, at Danmark skal satse mere på vedvarende energikilder. Rapporten vil således sandsynligvis føre til skrappere krav til vores boliger med hensyn til at holde energiforbruget nede.

Udover at udnytte vindenergi, er vi ved at blive bedre til at udnyttede solcelleanlæg. Effektiviteten stiger støt, og er efterhånden oppe på ganske pæne, rentable højder.

Vælger du at få opsat solcelleanlæg på et nyt tag, er der tilskud at hente hos Staten, der bidrager til en lang række forbedringer der foretages på huse i Danmark. Beregninger viser, at det kan betale sig økonomisk for begge parter. Klimafordelen er heller ikke til at tage fejl af.

nyt tag
Udover at tjene din investering i at øge energieffektiviteten i dit hus hjem via lavere varmeomkostninger, bidrager ting som solcelleanlæg også til at gøre dit hus mere attraktivt for potentielle løbere. Et nyt tag med velfungerende solcelleanlæg er et stort plus hos mange, der leder efter et nyt hjem. Ejendomsmæglere melder således om stigende interesse for huse, der har installationer, som kan holde energiudgifterne nede.

Især hvis du går med ønsket om at sælge din bolig, kan det være en god idé med et funklende nyt tag og dertilhørende solcelleanlæg.

About the Author