Hævede ben behøves ikke skyldes en alvorlig og kronisk sygdom

De fleste kender det – man har siddet stille i længere tid, været ude at flyve eller noget helt tredje, men pludselig har man hævede ben. Dette skyldes oftest, at blodet ikke løber ordentligt retur, hvilket normalt er med til at transporterer væsken i underhuden rundt.

Det kan være meget ømt, at have hævede ben. Benene kan føles både varme og stive, hvilket skyldes at huden spændes, når væsken ophobes i underhuden. Jo længere tid der går, før man komme af med det, jo mere stive og ømme kan de føles. Det behøves dog ikke skyldes noget alvorligt, og som udgangspunkt er mindre væskeansamlinger ikke farlige, men er det en konstant situation, vil det være en god ide at søge råd hos lægen.

Ofte er mange bange for, at hævede ben kan skyldes en blodprop eller problemer med hjertet, idet det er et blandt mange symptomer på disse sygdomme, men hævede ben kan også skyldes noget så simpelt som mangel på motion eller forkert kost. Spiser man f.eks. meget salt vil man ofte have tendens til at binde mere væske i kroppen, end folk der ikke spiser så meget salt. Endvidere er nogle født med en tendens til at binde mere væske end kroppen har brug for, hvilket i nogle tilfældes kan afhjælpes med regelmæssig motion og ændringer i kost. I andre tilfælde er det nødvendigt at få nogle vanddrivende piller for at slippe af med den ekstra væske, som kroppen binder, da der ellers konstant vil ophobe sig ekstra væske.

Generelt skyldes hævede ben en ubalance i kroppen, der som sagt kan være forårsaget af mange forskellige ting. Foruden blodprop og hjertesygdomme er de mere alvorlige årsager bl.a. problemer med lymfesystemet, nyresvigt eller åreknuder, mens de mere generelle årsager kan være graviditet, hormonubalance eller dårligt blodomløb. Er man i tvivl om, hvorfor man få hævede ben, kan man få lavet prøver hos sin læge, men der findes også håndkøbsmidler, der har en meget god effekt.

Desuden findes der i dag også natur- og helseprodukter, som har vist sig at have en positiv påvirkning på hævede ben. Er man ikke egnet eller har lyst til almindelig medicin, kan det være et godt sted at kigge efter en løsning på de hævede ben, og dermed få nogle produkter som kun indeholder naturlige ingredienser.

About the Author