En rettidig paradentosebehandling med laser kan have stor betydning

Passer man ikke godt på sine tænder, men forsømmer sin mundhygiejne, risikerer man at ende op med dårlige tænder. Det kan resultere i kroniske smerter og betændelse, så det i sidste ende bliver nødvendigt med en paradentosebehandling eller helt nye tænder.

Har man fået konstateret paradentose, som er en langsomt fremskreden kronisk betændelse i tandkødet omkring tanden, skal man hurtigst muligt have det behandlet. En tidlig paradentosebehandling kan betyde, at man ikke mister sine tænder, som eller er en meget almindelig konsekvens af fremskreden betændelse i tandkødet. At få det behandlet har altid været forbundet med smerter, men nu takket være ny teknologi er det muligt at få lavet en paradentosebehandling med laser, hvilket betyder mindre smert både under og efter indgrebet. Laserteknologien gør det muligt opererer tandkødet så skånsomt, at det sjældent er nødvendigt med bedøvelse.

Selvom man passer på sine tænder, kan man være så uheldig, at man stadig får kronisk betændelse i tandkødet, da det kan være arveligt. Det er derfor vigtigt, at husker at komme til tandlæge og få tjekket sine tænder, så eventuelle problemer opdages i tiden. En tidlige paradentosebehandling kan gøre en stor forskel på, om man kan beholde sine tænder, eller om man mister dem.

About the Author