Laser øjenoperation

Laser-øjenoperation kan kurere mange øjenlidelser

En hel del mennesker i Danmark døjer til dagligt med øjenlidelser i form af nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl.

Mange er enten ikke opmærksomme på, at de gener, som de oplever (tørre øjne, trætte øjne, hovedpine, øjne, der løber i vand, spændinger i ansigtsmuskulaturen) er forårsaget af øjenproblemer. Og dem, som er opmærksomme på det, er ofte blevet rådet af en optiker til at løse deres synslidelser ved at gå med briller eller kontaktlinser.

Briller og kontaktlinser kan bestemt afhjælpe visse øjenproblemer, men er i sagens natur kun en symptombehandling, der ikke løser det egentlige problem – nemlig, at øjet er for kort (langsynethed), for langt (nærsynethed), eller at hornhinden er uregelmæssig (bygningsfejl).

En laser-øjenoperation kan i modsætning til briller og kontaktlinser helt kurere disse øjenlidelser ved at ændre på øjets form eller korrigere hornhinden. Men hvor kan du få lavet en laser-øjenoperation? Hvem udfører operationen? Hvad koster en laser-øjenoperation, og hvilke bivirkninger er forbundet med laser?

Hvem udfører en laser-øjenoperation?

En laser-øjenoperation kan foretages af en uddannet øjenlæge eller øjenkirurg, der har en klinik med laserteknologi. Du kan således ikke få lavet en laser-øjenoperation hos en optiker. Dog kan din optiker måske hjælpe dig med at finde en dygtig øjenlæge, der kan udføre en laser-øjenoperation på dig. Ellers så prøv at søge på internettet på ”laser-øjenoperation øjenlæge’, så finder du helt sikkert frem til en række forskellige øjenlæger, der tilbyder laserbehandling.

Hvad koster en laser-øjenoperation?

Prisen på en laser-øjenoperation kan variere fra øjenlæge til øjenlæge, men ligger tit i omegnen af 15.000 kroner. Det kan lyde af meget, men det er værd at huske, at briller og kontaktlinser også er dyre. Især fordi du løbende er nødsaget til at poste penge i at forny dit kontaktlinseabonnement eller købe nye briller, når de gamle bliver væk eller smadret. De 15.000 kroner brugt på en laser-øjenoperation er derimod et éngangsbeløb.

Hvor lang tid tager en laser-øjenoperation, og hvornår er synet normalt igen?

En laser-øjenoperation er hurtigt overstået, da selve operationen kun tager 30 sekunder. Før da vil du ofte have en samtale med øjenlægen om dine øjenproblemer samt en forundersøgelse, hvor lægen diagnosticerer dig og tilrettelægger laserbehandlingen. Efter behandlingen vil dit syn normalt være helt fint igen inden for 24 timer.

Hvilke bivirkninger kan der være ved laser-øjenoperation?

Laser-øjenoperationer er som alle andre former for operationer forbundet med visse risici. Bivirkninger ved laser-øjenoperation kan være hornhindebetændelse eller dannelse af arvæv. Disse bivirkninger finder dog kun sted i meget sjældne tilfælde. Generelt set er laser-øjenoperation en meget sikker behandling.

About the Author