Claus Wiegand Larsen: Byggeleder med stort B

Bygning af vandforsyning og kloakker på Sri Lanka, på Maldiverne og i Vietnam. Bygning af en lufthavn på Maldiverne. Bygning af en fiskerestaurant i Somalia. Bygning af skoler og et bibliotek i Skotland. Bygning af et museum i Liverpool.

Hvad har alle disse byggeprojekter til fælles? Svaret er Claus Wiegand Larsen.

Claus Wiegand Larsen har en uddannelsesmæssig baggrund som B.Sc., Bygningsingeniør fra Københavns Teknikum, 1984. Dertil har han en M.Sc. MBA fra Henley Management College, 2002. Claus har altså været aktiv i byggebranchen siden 1984, hvilket giver ham 32 års brancheerfaring.

Ovennævnte projekter er alle udført i udlandet. Mens Claus Wiegand Larsen har arbejdet på disse projekter, har han været bosat de pågældende steder. Det er særligt Claus’ nysgerrige og eventyrlystne sind, der har betydet, at han har valgt at rejse så meget rundt i forbindelse med sit arbejde.

Claus Wiegand Larsen: Byggelederen bag store danske byggeprojekter

Claus Wiegand Larsen har imidlertid også stået bag flere store, prominente byggeprojekter på dansk grund. Landskendte bygninger som fx Operaen, Mærsk Tårnet og Royal Arena har Claus Wiegand Larsen været byggeleder på. Disse store, prestigefyldte byggeprojekter har krævet stor erfaring i byggebranchen såvel som markante lederevner.

Claus Wiegand Larsen er med andre ord ikke blot en kompetent bygningsingeniør, han er også en dygtig leder. Claus har arbejdet med ledelse i 20 år, og i 12 af disse år har han både arbejdet som afdelingsleder og adm. direktør.

Claus’ lederegenskaber kan bl.a. tilskrives det faktum, at han har en Master i Business Administration, samt de mange forskellige erfaringer han har gjort sig i løbet af sin tid som projektleder på diverse byggeprojekter. Hans mangeårige ledererfaring har desuden givet Claus en stærk forretningssans.

Claus Wiegand Larsen: Erfaringer med en lang række opgaver

Claus’ karriere har været lang. Han har derfor gjort sig erfaringer inden for en lang række opgaver ved store byggeprojekter af kompleks og krævende karakter. Disse opgaver tæller bl.a. projektudvikling og masterplaner, hoved- og totalentrepriser, udarbejdelse af årsregnskaber, drifts- og likviditetsbudgetter, optimering af arbejdsgange og processer, direktionsrapportering og bestyrelsesarbejde, udarbejdelse og implementering af forretnings- og strategiplaner samt risikohåndtering.

Listen fortsætter. Og den er lang.

Der er dog visse parametre, der for Claus Wiegand Larsen skal være opfyldt, uanset hvilken type opgave han udfører: Masser af struktur, handlekraftighed og engagement er afgørende forudsætninger for, at opgaverne kan løses på optimal vis.

 

Vil du blive endnu klogere på, hvem manden Claus Wiegand Larsen er, kan du læse mere om ham her.

About the Author