Lider du af meget tør hud på hele kroppen?

Lider du af meget tør hud på hele kroppen? Er det især dine hænder, som er hårdest ramt? Så er du langt fra den eneste! Der er i dag mange danskere, som lider af tør hud på hele kroppen. Der kan være mange grunde til tør hud og det er derfor bare at finde grunden i en fart, så man kan komme af med problemet. Det er nemlig ikke behageligt at lide af tør hud, da det både er generende for synet, men også generende, idet det kan virke kløende. De fleste danskere, som lider af tør hud, har kradset og kløet i det i en længere periode og har i dag mange ar på hele kroppen på grund af sår. Det er noget vi alle helst vil undgå! Men det kan være noget af en prøve, når man skal lade være med at klø sig. Det føles ligesom skoldkopper og det er derfor umuligt at holde fingrene væk.

Tør hud kan komme af mange grunde

Tør hud kan dukke op på kroppen fra den ene dag til den anden. Det kan derfor være svært at sætte en finger på, hvorfor og hvordan det opstår. Det er dog noget vi alle mennesker kender til en gang imellem. Men man må dog aldrig se bort fra det, da det faktisk kan betyde forskellige ting.

Hvis man for eksempel ikke indtager nok vand hver eneste dag, kan kroppen dehydrere, som ses på huden. Man vil derfor hurtigere tørre ind, idet der ikke er nok væske i kroppen. Man skal derfor altid huske at drikke en masse vand – både for huden, men også for selve kroppen.
Man kan dog også få tør hud af en forkert kost. Hvis man for eksempel indtager en del salt, vil væsken trække sig sammen og til sidst dehydrere. På den måde kan huden også tørre ind.

Sol kan også være grunden til en tør hud. Hvis man opholder sig meget i solen, skal man selvfølgelig huske solcreme, men også tage en fed creme på, når man kommer hjem. Din hud har nemlig brug for fugt og det er derfor vigtigt, at man gør dette til en vane, så huden ikke begynder at klø eller falde af.

Tørre hænder

Det mest hyppige problemer er tørre hænder. Det kan både skyldes de ovenstående problemer, men også hvis man vasker hænder for mange gange om dagen. Temperaturen har også en del at sige, da kulde og varme også kan få hænderne til at tørre ind.

Hvis du længe har lidt af dette og prøvet en masse forskellige cremer, kan du endelig ånde lettet op. Raunsborg håndcreme er nemlig den mest effektive håndcreme, hvis man lider af tørre hænder. Det er derfor bare at købe Raunsborg håndcreme med det samme, hvis du gerne vil have bløde og fugtige hænder!

About the Author