Træt af affald der roder?

Noget af det der er mindst erotik i at vedligeholde hos en større boligforening er affaldshåndteringen. Det er nok noget af det mest usexede man som ejendomsadministrator kan blive udsat for.

Vi kender jo alle til problematikkerne omkring arbejdsmiljø, sikring af affaldscontainere mod klunsere, håndtering ved afhentning og lignende.

Men heldigvis findes der nu systemer der gør det hele lidt nemmere. En af de virksomheder der arbejder effektivt med systemer til håndtering af affald for storkunder er Sisatech, der er beliggende i Søndersø. Her har man specialiseret sig i affaldssystemer til nedgravning, som giver en masse fordele.

Væsentligst er selvfølgelig pladsforbruget, som er meget mindre i nedgravede beholdere end i traditionelle storrumscontainere. Det er typisk kun det øverste af beholderen der rager op af jorden. Det betyder også at affaldsbeholderne typisk kan placeres meget tæt ved brugernes normale færdselsveje, med dertil hørende fordele for dem der skal af med affaldet.

En af fordelene ved de nedgravede systemer sammenlignet med traditionelle styrteskaktsystemer er håndteringen. Det er nemlig ikke nødvendigt for ejendommens ansatte at skulle have fysisk kontakt til affaldet, det hele klares af beboeren. Også afhentninng af affald er noget nemmere, idet det typisk kan afhentes med lastbil med påmonteret kran. Det betyder at man slipper for ræs med sække, og det spild det kan medføre.

Alt i alt giver de moderne affaldssystemer så mange fordele, at man nok ikke vil se mange af de almindelige affaldssystemer om 10 år. De vil alle være erstattet af nedgravede affaldsbeholdere. Heldigvis, for de rummer så mange fordele.

About the Author