Vin i verdensklasse: Fransk rødvin

De fleste af os kender til de forskellige franske vin, og hvem nyder ikke et glas god fransk rødvin, men hvor meget kender vi egentlig til de franske vine? Det ser vi nærmere på i denne artikel, der er værd at læse for enhver vinelsker og for dem, som blot ønsker at tilegne sig lidt værdifuld viden vedrørende vinproduktionen i Frankrig.

Fransk rødvin har altid været en klassiker, både herhjemme og i udlandet, og det har uden tvivl været vinene fra Frankrig, der har været dominerende på det verdensomspændende vinmarked. I dag er der dog kommet mange nye spillere på banen, som faktisk formår at producere nogle udmærkede konkurrenter til fransk rødvin. Her kan vi blandt andet nævne lande som Chile, Australien og Spanien, men selvom konkurrencen er hård, så er det altså stadig – uden tvivl – Frankrig, som er det førende land i verden, når det kommer til vinproduktion.

Faktisk vil mange påstå, at den øgede konkurrence netop har gjort både fransk rødvin og hvidvin endnu bedre, og priserne skal selvfølgelig passe til den høje kvalitet, så de er også steget i takt med den øgede konkurrence. På den måde har Frankrig faktisk udnyttet konkurrencen og på den måde fejet konkurrenterne af vejen.

En fransk vin kan gå til alt

fransk rødvin

Hemmeligheden bag fransk rødvin og hvidvin er, at de er meget omfattende i deres smag, og på den måde kan de faktisk gå til alt. Der findes ikke en ret eller en dessert, som man ikke kan finde en fransk rødvin eller hvidvin, der passer til, og som samtidig er en fantastisk smagsoplevelse, og det må være det, der kendetegner en god vin.

Så står du og skal bruge en vin af den ene eller anden slags, så er en fransk rødvin eller hvidvin uden tvivl et oplagt og sikkert valg.

About the Author