Støj i hverdagen: Læs om støjdæmpning og akustik i renrum

I denne artikel kan du læse om støjdæmpning og optimal akustik i renrum. Støj er nemlig noget, som langt de fleste af os dagligt udsættes for, fordi der ikke er en ordentlig akustik i de rum, vi opholder os i, eller fordi der simpelthen bare er for meget støj.

Støjdæmpning

Når der er for meget støj i et rum eller lokale, kan man ikke altid bede vedkommende, der laver støjen om at stoppe. Det kan eksempelvis være, at vedkommende er i gang med et byggeprojekt eller af andre årsager bliver nødt til at larme. Sådan et projekt kan godt stå på i meget lang tid, fx ved Metrobyggeriet, som mange i dag klager over larm fra. Her kommer støjdæmpning ind i billedet.

støjdæmpning

Med hjælp fra støjdæmpningens fantastiske teknologi kan man faktisk mindske niveauet af larm og støj fra eksempelvis en byggeplads. Man kan via forskellige teknikker indkapsle maskinerne, så de ikke larmer så meget, hvilket især er ideelt i byområder.

Akustik i renrum

Akustik i renrum er lidt noget andet end støjdæmpning. Akustik i renrum handler om, hvordan akustikken er i et renrum, dvs. hvor meget larm der er i rummet, når der fx bliver talt. Dette er som regel et problem på skoler og i undervisningslokaler, hvor det kan være svært for eleverne at høre, hvad læreren eller underviseren siger, fordi akustikken i rummet er dårlig.

Har man problemer med akustikken i et renrum, eller vil man gerne benytte sig af støjdæmpning, er der flere forskellige ting, man kan gøre. Først og fremmest skal man dog kontakte en støjspecialist, som eksempelvis kunne være BL Støjisolering, der har mange års erfaring inden for branchen. De kan rådgive dig til, hvilken løsning der passer sig bedst til lige netop dine behov.

About the Author